Bjarne Reistad og Hans Hallbauer arrangerer Classic Car Show for første gang i Trondheim spektrum helga 5. og 6. september. Siden slutten av november i fjor har de to bilentusiastene jobbet fulltid med å få på plass alle kjøretøyene.

- Vi har håndplukket om lag 200 biler og motorsykler. Vi tror det er et stort behov blant publikum for å se noe nytt og annerledes innen bilutstillinger i Norge. Vanligvis har bilutstillinger hovedfokus på ombygde amerikanske kjøretøy, men vi ønsker å vise frem mer europeisk bilproduksjon, forklarer Reistad.

- Mer enn bare «amcars»

Han lover at det skal bli en elegant utstilling hvor man teppelegger de 9000 kvadratmeterne i Trondheim spektrum. De ekstravagante bilene skal stå på stands hvor det vil være tidsriktig tilbehør og kulisser. En Porsche fra 60-tallet kan være utstilt ved siden av campingstoler fra samme tidsperiode.

- Det blir selvsagt noen amerikanske biler, men vi er stolte av å kunne vise frem eksotiske italienere, tyske klassikere, engelske sportsbiler og kjente svenske biler. Vi tror publikum ønsker å se mer enn bare «amcars», sier Reistad.

Følg Adresseavisen på Instagram

Interessen for klassiske biler har økt voldsomt, ifølge Reistad, og på forrige Cars & Coffee-treffet på Lade arena 21. juni kom det over 1000 biler på bare fem dagers varsel.

- Vi satser stort, og går «all in». Hvis dette ikke går bra, så er jeg omtrent konkurs. Dette blir garantert den største bilutstillingen i Trondheim. Enten sitter vi i Venezia og sipper til en deilig cappuccino eller så sitter vi og tigger med kaffekoppen nederst i Nordre gate etter dette, fastslår Reistad.

- Eid av Frank Sinatra

Det har vært et mål å få med utstillingsobjekt som ikke har vært sett i Trøndelag tidligere.

- Vi ønsker ikke at folk skal tenke «den har jeg sett før». En av trekkplastrene er det som av Lamborghini selv er kåret til verdens fineste Lamborghini. Harald Skjøldt fra Oslo kommer til Trondheim med denne bilen, forteller Reistad stolt.

Denne Lamborghini Miuraen har også tilkalt ingen ringere enn Frank Sinatra. Ellers vil du kunne få se Aston Martin, Ford GT og Plymouth superbird. Hovedtyngden av bilene vil være fra 50-, 60- og 70-tallet. For de aller minste vil Trondheim bilbanecenter bygge en stor racerbane inne i messehallen.

Håper på årlig show

Foreløpig er det ingenting å si på responsen. Classic Car Show har godt over 5000 følgere på Facebook.

- Målet er 10 000 besøkende på de to dagene. Dersom trønderne ikke dukker opp, blir det med den ene gangen. Blir det suksess, ønsker vi å gjenta dette årlig, sier han.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Bilinteresserte fra blant annet Rogaland og Finnmark har tatt kontakt og spurt om overnatting, noe Reistad håper er en indikasjon på at utstillingen vekker oppsikt utover Trøndelag.

- Jeg lover at det blir så mye fint å se på, at til og med mor kan ta turen, sier han.

Willy Bergsnes kommer med sin fantastiske Ford GT 40 Replika. Foto: classic car show
Harald Skjøldts Lamborghini Miura er kåret til verdens fineste Lamborghini. Den kan du få se i Trondheim spektrum. Foto: classic car show
Per Bell vil vise deg sin nydelige Alfa Romeo Giulia GT. Foto: classic car show