To damer står på Brattøra og fotograferer solnedgangen over Munkholmen og Fosen. Det har vært en fantastisk dag. May-Britt Skanke og Mona Nøstdal er på vei hjem fra byen og går gangveien fra Brattøra til Skansen.

–Det har vært en fantastisk dag. Vi har virkelig nytt sommerdagen, kanskje den siste i år, sier de leende. De to forteller at de møttes i byen etter jobb. De har spist på en uterestaurant, sittet og sett på elva og folkelivet og gått rundt og nytt sommeren. I strålende humør er de på vei hjem.

Tar årets første bad

Det er torsdag kveld. Dette er en av de aller første sommerkveldene for den nye promenaden mellom Skansen og Brattøra. Langs piren står fiskerne. Her tar folk treningsturen sin i kveldssola, de springer, sykler, går på rulleskøyter eller skateboard, sitter på benkene, spaserer, sitter på en benk og ser på sola og sjøen eller deler et måltid og nyter sommerkvelden.

Ved Sjøbadet tar Benjamin Bogen årets aller første bad. Kameratgjengen er på båttur og legger inn et kveldsbad.

–Vi må gjøre sprø litt sprø ting når det er sommer, sier han. Badetemperaturen er han svært usikker på.

–Kaldt når du først kommer uti, men så er det helt greit.

Dag for sightseeing

På Skansen sitter Geir Mogen og Benedikte Skarvik med en sen middag. De har med mat de har ordnet hjemme. Middagen er entrecôte og grønnsaker til grillen med salat til.

–Det var en tanke som dukket opp da vi skjønte det kom til å bli så fint i dag. Det ble en kort arbeidsdag.

Først har de vært i Korsvika før de gikk hjem til Skansen for å spise middag i kveldssola. Det har vært en dag med trondheimssightseeing i finværet.

–Skansen er den fineste parken i Trondheim, i alle fall for oss. Dette er nesten bakgården vår. Vi bor like i nærheten.

Kajakk fra Tempe til Skansen

Rett nedenfor gressplenen på Skansen kommer to kajakker stille inn mot brygga. Christel Helland og Christian Werner har leid kajakk og padlet fra fotballbanen på Tempe og ned elva til blomsterbrua. Derfra padlet de kanalen til Skansen. De forteller at de har brukt snaut to timer på turen.

For Christel er det første gang i kajakk, Christian har padlet to ganger før.

–Det har vært en kjempefin tur. Vi planla det da vi så at det ble finvær.

–Hvorfor fant dere på dette?

–Vi er nå litt eventyrlystne og liker å prøve nye ting. Dette frister til gjentakelse, sier Christel før de leverer tilbake kajakk og utstyr til utleierne som lokker med stand up-padling som neste utfordring.

–Kanskje, men det høres litt mer skummelt ut.

Mona Nøstdal og May-Britt Skanke (i hvit kjole) er på vei hjem etter en fantastisk dag og stopper for å ta bilde av solnedgangen. Foto: VEGARD EGGEN
Solnedgangen sett fra Brattøra. Foto: VEGARD EGGEN
Geir Bogen og Benedikte Skarvik nytter sommerkvelden med å grille entrecôte og grønnsaker på Skansen. Foto: VEGARD EGGEN
Båttur til flytebrygga ved Sjøbadet. Foto: VEGARD EGGEN
Solnedgang over fyret på piren ved Trondheim havn. Foto: VEGARD EGGEN