Tre menn og én kvinne løp fra Riibe mynthandel i Midtbyen i Trondheim etter å ha stjålet en gullklokke til en verdi av nesten 20 000 kroner. I butikk selges klokken for mellom 40 og 50 000 kroner.

Politiet fikk først melding klokka 10.15 om ran, men det viste seg å ikke være noe trusler inn i bildet.

- Dermed er det et tyveri, men vi tar dette på største alvor, og har flere patruljer på stedet og i området som søker etter gjerningspersonene, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Filmet hendelsen

Tyveriet ble fanget opp av et overvåkningskamera i butikken. En mann og en kvinne kommer inni butikken først, og vil se på øredobber. Like etter kommer to andre menn inn og vil se på klokker.

Videoen viser at den ene mannen legger lommeboka si over gullklokken på disken. Så begynner han å spørre om et annet smykke. Når betjeningen et øyeblikk er uoppmerksomme, legger han klokka i lomma.

Plutselig sier paret som ser på øredobber at de må dra å veksle penger.

- Alle fire gikk veldig raskt ut av butikken, og da så jeg at klokka var borte. De var proffe og visste hva de var ute etter. Gullklokken er den dyreste klokken i butikken, sier butikksjef Kristine Victoria Røe Riibe.

Hun forteller at mannen som puttet gullklokken i lomma var innom og så på samme klokke for to uker siden.

Søker etter mørk bil

Politiet har også sikret seg bilder og video av de antatte gjerningspersonene.

- Vi har fått beskrivelser som tyder på at det er personer med østeuropeisk opprinnelse som står bak. Vi har bilder av alle fire personene, men vi vet ikke om vi vil gå ut med det ennå, sier Berglund.

Politiet skriver videre på Twitter at de muligens forsvant fra stedet i en mørk bil på størrelse med en Volkswagen Golf.

Politiet oppfordrer vitner til å melde seg på 02800.

- Det kan være at disse personene har operert i Trondheim tidligere, og vi ønsker tilbakemelding fra publikum dersom de har reagert på tre menn og én kvinne som har hatt mistenkelig atferd i andre butikker, sier Berglund.

Butikksjef Kristine Victoria Røe Riibe sier at mannen som puttet gullklokken i lomma var innom og så på samme klokke for to uker siden. Foto: Lina Leth-Olsen
Politiet forteller at de mistenker at det var fire personer som sto bak tyveriet. Foto: lina leth-olsen