Du har kanskje sett dem? Menneskene som bøyer, tøyer og balanserer på Marinen i Trondheim.

Arrangerte gruppetreningstimer i friluft har inntatt parkene i verdens storbyer for lengst. Treningsinstruktører fra Trondheim har nå latt seg inspirere, og arrangerer yogatimer under åpen himmel flere ganger i uka i hele sommer.

Trenger aktivitet i Midtbyen

- Det er supert at trenden har kommet til Trondheim. Vi trenger mer aktivitet som dette i Midtbyen, og bør begynne å ta i bruk offentlige grøntarealer i større grad, sier Gunn Helen Lundgreen.

Hun var én av de 33 personene som var med på yogaøkten på Marinen denne lørdagen. Det var svært lite som minnet om hot yoga – gradestokken viste nemlig knappe ti grader da gjengen startet å trene klokken 10.

- Jeg var litt skeptisk til temperaturen, men jeg ble fort varm da økten startet. Jeg vurderte faktisk å ta av ulltrøya underveis, sier Margrethe Vie Kolstad, som var med på uteyoga for første gang denne lørdagen.

- Frisk luft og yoga er virkelig en god kombinasjon, konkluderer hun.

- I ett med naturen

- Dette var en god start på lørdagen! Jeg har aldri vært med på utegruppetime før i dag, og skal gjøre det igjen. Det er godt å være i ett med naturen når en trener. Jeg føler meg fri når jeg ikke har fire vegger rundt meg, sier Marit Barstad.

Hun hadde med datteren Ingeborg Barstad (8) på yogatimen i friluft.

- Dette var veldig gøy, særlig å stå i hund (yogaposisjon red.anm.). Men det var tungt, sier åtteåringen.

Inspirasjon fra utlandet

Det er 3T som arrangerer yogatreningene i det fri, men treningsøktene er åpne for alle som vil være med.

- Det å gi noe tilbake er en viktig del av filosofien i yoga. Her får alle slenge seg med, sier instruktør Linda Holmen, som sørger for at timene er enkle så flest mulig kan bli med.

Forrige lørdag var det over 50 som deltok.

Holmen mener det er på tide at flere tar i bruk parkene til gruppetreninger.

- I for eksempel Miami er det organiserte utetreninger i alle parker, helt gratis. Vi skulle vært flinkere til å trene sammen ute, selv om været ofte er til hindring her i Trøndelag, sier instruktøren.

Tre ganger i uka helt frem til august har du muligheten til å trene yoga på Marinen. Under Pstereo-helga flytter de økten til en annen park.

Følg Adresseavisen på Instagram!

Lik adressa.no på Facebook!