Den mistenkte biltyven, en 21-åring fra Trondheim, er også mistenkt for ruskjøring. Det opplyser operasjonsleder Frank Brevik ved politiets operasjonssentral i Sør-Trøndelag.

Meldte fra på twitter

Klokken fire i dag fikk politiet melding om biltyveret i fra Shell-stasjonen ved Rosendal i Trondheim. Bilen det var snakk om, en Volkswagen Golf, sto med nøklene i da den ble stjålet. Politiet la raskt ut melding om tyveriet på twitter. Etter kort tid fikk de hele tre meldinger fra publikum om mistenkelig kjøring.

- Folk er flinke til å melde fra til oss når de observerer noe mistenkelig. Her fikk vi melding om en bil med punkterte dekk, sier operasjonsleder Brevik ved politiets operasjonssentral i Sør-Trøndelag.

Kjente identiteten

Operasjonselederen sier de utfra videoopptak fra bensinstasjonen allerede hadde identifisert den unge trondhjemmeren.

- Han er svært godt kjent av oss, så vi visste hvem det var. Det er all grunn til å mistenke ruskjøring, sier Brevik.

Publikums tips førte politiet til det tidligere Scandic-hotellet på Moholt. Der ble mannen pågrepet uten problemer. Nå vil det bli tatt utvidede prøver av mannen for å fastslå om han var ruset.

- Det er bare å fastslå at vi i politiet er effektive, humrer Brevik.

Stor skader

Til tross for at bileieren er heldig og får bilen kjapt tilbake er han ikke bare heldig. Bilen som ble stjålet har nnemlig fått temmelig hard medfart. Tre dekk er punkterte og det er stor skader på den ene siden av bilen.