Sikringsarbeidet etter at en tung glassplate falt ned på fortauet utenfor kommunens signalbygg lørdag 11. juli fortsetter.

Til nå er rundt 100 plater demontert, og flere er midlertidig sikret inntil endelig avgjørelse om hva som skal gjøres faller den 20. august.

Vest-fasaden verst

I forrige uke fortalte eksperter at de ville brukt en helt annen festemetode på glassfasaden på Øya helsehus.

Status per nå er at bakgården er avsperret, og vil bli undersøkt og sikret, forhåpentligvis før helgen.

Fasaden mot sør, her hovedinngangen til huset ligger, er nå trygg etter at 11 glass ble utbedret. På motsatt side av byggets vest-fasade, der 70 plater der demontert, er det demontert og utbedret mellom 20 og 30 glassplater. Dermed er vest-fasaden verst utsatt, og flere eksperter har tidligere spekulert i om vær og vind kan være en medvirkende årsak til at hele fasaden sannsynligvis må bygges om.

Vet hvordan det skjedde

– Vi vet nå hva som har skjedd. Avstanden mellom aluminiumsprofilene er for stor. Hvorfor det har skjedd, jobber vi fremdeles med å få klarlagt. Det kan være dårlig utført arbeid, dårlig patent på monteringsløsningen, eller sig i selve bygget. Det er for tidlig å konkludere, sa leder i driftsavdelingen i Trondheim eiendom, Torbjørn Thoresen i forrige uke.

Les også: – Svært misfornøyd, sier Trondheim kommune.

Les også: PLUSS: Enhetslederens reaksjoner