Politiet la ned påstand om at mannen fra Trondheim burde dømmes til 120 dagers fengsel da han møtte i tingretten tirsdag.

Bakgrunnen for rettssaken var at mannen to ganger i vår har blitt tatt for å oppbevare hasj i Trondheim. Den første gangen ble han tatt med 82 gram hasj. Den andre gangen ble han tatt 228 gram hasj, som han skjulte i boksershortsen.

Han ble også dømt for å ha ervervet deler av denne narkotikaen, samt for å ha brukt amfetamin ved en annen anledning. I tillegg stjal mannen en mobiltelefon ved Marinen i Trondheim en maikveld i år.

Les flere krimsaker fra adressa.no her.

Dømt i januar

Mannen selv tilsto alle disse forholdene i retten, ettersom saken ble behandlet som en tilståelsessak.

Ved utmåling av straffen måtte også dommeren ta stilling til at mannen i januar ble dømt til betinget fengsel i 18 dager med to års prøvetid. Da ble han dømt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand, for at han to ganger var tatt med mindre mengder narkotika og for at han tre ganger var tatt for å ha brukt narkotika.

Av dommen går det frem at dommeren vurderer riktig straffenivå for lovbruddene til omtrent 75 dagers fengsel, tatt i betraktning at han gikk med på at saken kom opp som en tilståelsessak. I utmålingen av straffen er ikke den betingede straffen fra januar medregnet.

90 timers samfunnsstraff

Men fordi soning av en ubetinget fengselsstraff kunne ødelegge den positive utviklingen som mannen er i, fant retten det mest hensiktsmessig å gi mannen samfunnsstraff, fremgår det av dommen fra tingretten.

«Retten ser NNs (mannens navn - journ.anm.) kriminelle handlinger i sammenheng med hans flerårige og alvorlige rusproblem. Han er nå under behandling ved Trondheimsklinikkan og skal i gang med arbeidstrening,» heter det i dommen.

På bakgrunn av dette besluttet retten å gi ham en samfunnsstraff på 90 timer.

Subsidiært må han gjennomføre en fengselsstraff på 90 dager.

Til fradrag fra straffen kommer 11 dagers varetekt. Dette utgjør 11 timers samfunnsstraff.