Natt til lørdag fikk politiet melding, via AMK, fra en mann som hevdet at han satt innesperret i en fyrlykt på Lade molo i Trondheim. Han kunne også opplyse om at det brant.

- Meldingen var litt uklar, men det var snakk om at han var innestengt, snakk om en brann og noe maling. Vi sendte en patrulje utover, som traff på en kar utenfor fyret. Det viste seg å ikke være samme mann som hadde ringt inn, sier Handegard.

Luktet brent

Politiet fikk åpnet fyrlykta, og der fant de en mann som var såpass omtåket at han måtte hentes i land med brannbåten og fraktes til legevakta. Ved fyret luktet det kjemikalier og brent.

- Mannen på utsiden ble pågrepet da det er mistanke om at han på en eller annen slags måte har vært involvert i et én person var innestengt i fyrlykta, sier Handegard.

Skal undersøke fyret

Også mannen som befant seg inne i fyrlykta er nå pågrepet, og politiet vil avhøre begge to. Det blir også gjennomført en kriminalteknisk undersøkelse i løpet av lørdagen med bakgrunn i at det har vært en brann der. Politiet betegner fyret som nedsotet.

Politiet har nå fått bistand fra havnevakta til å sperre av fyret. Det er mulig å ta seg ut til fyret via en molo, men politiet har ingen anelse om hva de to personene gjorde der ute.

- Det gjenstår en del etterforskning for å avklare det. Det kan ha vært flere personer med, men saken fremstår som uoversiktlig for oss akkurat nå, sier Handegard.

De to pågrepne er kjenninger av politiet.

Fyrlykta ligger ytterst på Pir II i Trondheim. Foto: Google Maps