Den siktede ble fredag varetektsfengslet fire uker i Sør-Trøndelag tingrett. Han anket avgjørelsen til tingretten, som tirsdag forkastet anken.

I kjennelsen fra Frostating lagmannsrett går det frem at den prostituerte kvinnen, som skal ha blitt voldtatt natt til torsdag forrige uke, har forklart til politiet at hun var redd for å bli drept.

Derfor tok hun med seg den siktede mannen i drosje hjem, etter at han skal ha forgrepet seg på henne, som et ledd i en forhandlingsløsning.

Den siktede mannen mener derimot at den prostituerte kvinnen ikke ville ha blitt med ham i drosjen dersom hun hadde blitt voldtatt. Han påstår at den fornærmede kvinnen ble med ham frivillig, går det frem i kjennelsen. Det er kjent at mannen nekter straffskyld for forholdet.

ADRESSA PLUSS: - Det skal ha vært veldig brutalt

- Veldig traumatisk

Tone Nilsen Skålevik, som er bistandsadvokaten til kvinnen, har tidligere omtalt voldtekten som «veldig brutal.»

- Min klient opplever det som veldig traumatisk. Hun er en godt voksen dame, som forklarer at hun i mange år har jobbet som prostituert i mange land, men at hun aldri har opplevd lignende, sa Skålevik i går.

Sammenfallende forklaringer

I tillegg til voldtekten, som skal ha skjedd forrige uke, er mannen siktet for å ha voldtatt en kvinne i slutten av mars i år.

Ifølge kjennelsen er forklaringen til de to prostituerte «langt på vei sammenfallende.» Lagmannsretten beskriver at forklaringene deres fremstår som detaljerte og troverdige.

I vurderingen om det er skjellig grunn til å mistenke mannen for de handlingene han er siktet for legger også lagmannsretten vekt på bilder som er funnet på mobiltelefonen til siktede, som viser seksualisert tvang.

I tillegg til de to voldtektene er mannen siktet for en voldshandling mot en nabo i februar og for en mindre narkotikaforseelse.

Les flere krimsaker fra adressa.no her.