Christian Wedøy, bedre kjent som Lord Christian, er igjen klar for et nytt spektakulært stunt.

- Jeg er litt nervøs for det stuntet her, sier Wedøy.

Se også: - Ingen andre i Norge har gjort dette tidligere

Nervøs

Stuntet han nå skal gjøre, er inspirert av stuntet som gjorde Harry Houdini kjent i sin tid.

Iført en tvangstrøye skal Wedøy henge opp ned, 20 til 30 meter over vannet, i tre tau av forskjellige tykkelser. Det blir satt fyr på tauene og de brenner på forskjellige tider.

- Det tynneste tauet brenner opp på cirka et og et halvt minutt, mens det tykkeste kan brenne mellom tre til fem minutter, sier Wedøy.

Dette blir ifølge Wedøy den farligste og mest spektakulære versjonen av stuntet som er gjort i Norge noen gang.

- Dette er det stuntet jeg har vært mest nervøs for så langt. Ryker tauet, så ryker tauet. Vann blir hardt når du faller så høyt, og det er vanskelig å rette opp hvordan man lander, sier Wedøy.

Se også: Svevde fem meter over bakken i halvannen time

Forberedt seg godt

Det hele skjer 15. august klokken 12.30 ved Gamle Bybro i Trondheim. Stuntet er godkjent og vil bli assistert av Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Det var litt problematisk i starten å i det hele tatt å få lov til å gjennomføre stuntet, da det ikke er lov til å løfte folk med vanlig kran.

- Det ordnet seg da brannvesenet ga grønt lys og sa at de stiller opp og assisterer under stuntet. Vi vil også bruke personlift og ikke vanlig kran, sier Wedøy.

Wedøy har forberedt seg godt i forkant av stuntet.

- Vi har prøvd det ut flere ganger. Jeg har øvd på å komme ut av tvangstrøya også når jeg henger opp ned. Vi har tatt tester for å se hvor lang tid det tar før tauene går av, sier Wedøy.

Se også: Hvordan i alle dager klarer han det?

Levende begravd

Hvor Wedøy henter inspirasjon fra varierer, men han prøver alltid å gjøre litt mer ut av stuntet enn andre har gjort før han.

Hva som blir det neste stuntet er han usikker på, men han har et par ting han jobber med.

- Jeg jobber med å bli levende begravd. Det er en del utfordringer igjen, så jeg kan ikke fortelle veldig mye om det nå, sier Wedøy.

Se også: Her kjører Christian i blinde