Nestleder Trond Giske i Arbeiderpartiet sier at internasjonal kulturhistorie er samlet på museet som i dag sto i brann.

- En brann på Ringve er et kulturhistorisk mareritt. Det er ikke bare nasjonal kulturhistorie, men internasjonal kulturhistorie som er samlet på Ringve. Det er, ved siden av Nidarosdomen, det fremste kulturhistoriske stedet i Trondheim. Det er instrumenter der som er helt uerstattelige i tillegg til gården i seg selv, sier Giske.

- Helt skjelven

Trond Giske la ned grunnsteinen på «nye» Ringve museum og var til stede under åpningen av det nye museet i 2013. Han har tilbragt mye tid på museet gjennom barndommen.

- Moren min sang sommerkonserter der. Jeg har nesten vokst opp i hagen på Ringve. Jeg har selv spilt konsert der som barn og har et veldig nært forhold til museet, sier Giske.

Verdiene på Ringve er uerstattelige.

- Jeg blir helt skjelven når det brenner på Ringve. Det er det verste som kan skje der. Det er instrumenter som ikke kan erstattes, sier Giske.

- Heroisk innsats

Han mener at brannmannskapene har lagt ned en heroisk innsats for at brannen ikke skulle spre seg til andre bygninger.

- Det var utrolig viktig at man kunne forhindre videre spredning av brannen. Nå krysser jeg fingrene for at instrumentene ikke har vann- og røykskader. Vi må få en oversikt over skadene, sier Giske.

Han er lettet over at brannen ikke fikk spre seg videre.

- Brannen setter Ringve tilbake, men det ser ut til at man har berget fra den verste katastrofen, sier han.

Brannvesenet jobbet intenst med å få kontroll over brannen.