- Snekkeren som er tilknyttet museet er her for å bistå oss. Det er en verneverdig bygning, og han hjelper oss med bygningstekniske detaljer, sier Tor Mauseth, seksjonsleder for krimteknikk i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Han var i 09-tiden onsdag morgen til stede da kriminalteknikerne startet arbeidet ved Ringve museum. De startet med å gå gjennom hovedbygningen sammen med brannvesenet.

Da adressa.no var på Ringve i 10.30-tiden jobbet teknikerne utenfor hovedbygningen. De konsentrerte arbeidet sitt rundt et område på nedre del av ytterveggen inn på tunet.

Avhørt tre personer

Årsaken til at Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter begynte å brenne er ennå ikke kjent.

Flere av de som jobbet med å slukke brannen skal avhøres om jobben de gjorde og om hvor det brant. Ansatte ved museet er også aktuelle for avhør.

- Vi har så langt avhørt tre personer, og vi sannynligvis avhøre enda flere etter hvert som vi får vite hva krimteknikerne kommer frem til, sier krimvaktleder Are Løw-Owesen.

Rutinemessig sjekk av el-anlegg

Teknikerne vil blant annet undersøke vanntåkeanlegget og det elektriske anlegget. Her vil eltilsynet bistå med sin spesialkompetanse.

Se bildene fra brannen.

- Dette er ting som rutinemessig blir sjekket og som vi vil få rapporter om etter hvert, sier Løw-Owesen.

Politiet antydet at de vil bruke hele dagen til å gjøre nødvendige undersøkelser på Ringve museum. Foto: Terje Svaan