Kvinnen (36) som er siktet for forsettelig drap på Vibeche Sofie Falck Danielsen ble onsdag formiddag fremstilt for fortsatt varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett.

Kvinnen ble varetektsfengslet i åtte uker. Retten mener den siktede kvinnen må påregne å sitte fengslet frem til rettssaken mot henne starter, ifølge fengslingskjennelsen.

Kvinnen har vært siktet i saken siden 9. juni, men har ikke erkjent straffskyld. Hun skal sammen med sin daværende samboer ha fraktet Danielsens lik 1,5 kilometer i en elektrisk rullestol før de dumpet liket i Nidelva.

Pekt ut av eks-samboer

Det var den tidligere samboeren som utpekte kvinnen under behandlingen av saken mot ham i lagmannsretten. Mannen ble dømt til 13 års fengsel for drapet.

- Jeg tenker at han vil slippe unna selv. Det er mest logisk i hodet mitt, sa 36-åringen på fengslingsmøtet 10. juni.

I kjennelsen fra 5. august legger Sør-Trøndelag tingrett til grunn at det foreligger konkrete forhold i saken som gir en meget sterk grad av sannsynlighet for at kvinnen er skyldig etter siktelsen.

Skal foreta rekonstruksjon

Politiet vil foreta en rekonstruksjon av drapet i begynnelsen av september 2015, og hovedforhandlingen skal ha oppstart 2. november.

Kvinnen anket beslutningen om fortsatt varetektsfengsling.