- Ingen er siktet i saken. Etterforskningen pågår fortsatt, og det vil bli tatt stilling til det etter hvert, sier Per Morten Brobakke, politiinspektør og fungerende påtaleleder i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet gikk onsdag ut med at en ansatt ved Ringve museum hadde brukt en propanbrenner til å svi av ugress ikke langt fra hovedbygningen. De mener brannen mandag formiddag startet i forbindelse med dette arbeidet.

- Sjekker hvor varm den kan bli

- Det er et juridisk spørsmål om det er én eller flere som kan lastes for dette, eller om noen kan lastes i det hele tatt, sier Anders Sunde-Eidem, seksjonsleder for etterforskning ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Han sier at etterforskningen fortsetter selv om brannårsaken er kjent.

- Det blir gjort flere avhør, og vi fortsetter med videre undersøkelser av brenneren. Vi må bli kjent med funksjonsmåten og hvor varm den kan bli, sier Sunde-Eidem.

Har startet flere branner

adressa.no skrev onsdag at bruk av slike gassbrennere har startet flere branner tidligere. 26. juni i år begynte det å brenne i et bolighus i Levanger sentrum da en person brant gress med propanbrenner.

I 2010 ble Koppervik kirke i Karmøy totalskadd etter et arbeidsuhell med en gassbrenner, skriver Vårt Land.

- Propanbrennere er ikke spesielt brannfarlige. Så lenge man har riktig styrke på apparatet vil ugress bare visne, sier Magnus Bredeli, leder for Trondheim Gartnerforening, og legger til at med maksimal styrke vil stikkflammen være i stand til å sette fyr på treverk.

Slik så det ut inne i et av rommene i hovedbygningen. Foto: Vegard Eggen