Statsministeren gikk knallhardt ut mot Arbeiderpartietseldrepolitikk i trønderhovedstaden lørdag formiddag, og lovet bot ogbedring om hennes partifelle Yngve Brox kommer til makten.

Det fikkde to lokale Ap-toppene Geir Waage og Rune Olsø til å gripe pennenfatt.

«Høyre vil kutte»

I brevet til Erna Solberg returnerer de kritikken og skriverat Ap allerede har varslet økt fokus på eldreomsorgen. Samtidigkritiserer de regjeringspartiene for ikke ha fullkompensertskattesvikten i kommunene:

«Dersom statsministeren kan rette opp idenne urettferdigheten kan vi her og nå love at Arbeiderpartiet vilbenytte hver eneste krone som kommer til Trondheim på å styrkeeldreomsorgen allerede i høst», skriver Waage og Olsø.

Brevskriverne hevder også at Høyre under budsjettforhandlingene ibystyret har foreslått kutt i eldreomsorgen på over 20 millionerkroner i 2015, og avslutter brevet slik.

«Vårt ønske er derfor atstatsministeren tar en prat med sine partifeller i Trondheim for åsikre at Høyre ikke foreslår et tilsvarende kutt ved nestebudsjettbehandling.»

SE VIDEO: Erna: - Vi trenger flere frivillige med på laget

«Urelevant»

Yngve Brox mener Aps argument om Høyres kutt i eldreomsorgen er helt urelevant.

- Dette er en svært kreativ tolkning av vårt budsjettforslag. Eldreomsorgen i Trondheim er i krise og Ap prøver å skyve ansvaret over på andre, sier Brox.

Han forklarer at kuttene i Høyres budsjettforslag for eldreomsorgen i 2015 var et resultat av en effektiviseringspost, som ikke direkte berører eldreomsorgen.

- Det Ap velger å gjøre er å late som effektiviseringen skal spres utpå skole og sykehjem.

Han presiserer at Høyre forslo å øke grunnbemanningen og styrke legedekning i eldreomsorgen i forslaget.