En adressa.no-tipser sendte inn disse bildene lørdag 8. august. Ved Renholdsverkets midtbypunkt i krysset mellom Bakkegata og Kirkegata i Trondheim sentrum er mye søppel stablet utenfor kontainerne.

- Slik uaktsomhet rundt håndtering av søppel har vært et gjentakende problem i flere år i dette området, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Hun bor i området, og frykter at avfallet utgjør en brannfare for nabolaget.

- Kast avfallet riktig

Tone Pettersen Olden, kommunikasjonssjef i Trondheim Renholdsverk, ber om at folk oppbevarer søppel inne til det blir plass i kontainerne.

- Det skal ikke stå utenfor kontainerne. Vi ber innstendig om at man tar vare på pappen til man klarer å få kastet det. Vi har sett det tidligere at det går fortere fullt når noen flytter, ikke minst når studentene flytter ved skolestart, sier Olden.

Renholdsverket opplyser at kontainerne tømmes hver mandag, onsdag og fredag. I tillegg ryddes det rundt dem to ganger alle hverdager på denne tiden av året.

Olden oppfordrer folk til å levere søppel på gjenvinningsstasjonen på Heggstadmoen, eller ringe avfallstaxi hvis de ikke har anledning til å oppbevare søppel inne.

- Generelt er det veldig viktig at folk får kastet avfallet riktig, understreker Olden.

- Kan utløse storbrann

Tidligere denne uken advarte Brann- og redningsetaten i Oslo (OBRE) mot å sette brannfarlig avfall inntil husvegger.

«Vi ville ikke lagt oss til å sove med slike sekker utenfor huset vårt, fordi bare en liten sigarettglo på avveie kan føre til storbrann.», skriver Brann- og redningsetaten på Facebook med et bilde av en brennende avfallssekk.

De påpeker også at søppelkasse- og kontainerbranner kan utløse storbrann.

Renholdverket ber folk oppbevare søppel selv til det blir plass i kontaineren. Foto: Privat