I juni dømte Frostating lagmannsrett kvinnens eks-samboer (49) til 13 års fengsel  for å ha drept Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) natt til 16. januar i fjor.

Ankesaken fikk en dramatisk start da 49-åringen trakk skyldanken  sin og erkjente drapet. Mannen forklarte at det var hans 36 år gamle eks-samboer som slo Falck Danielsen med øks, slik at hun døde.

Nekter skyld

Kvinnen var i en periode siktet for drapet, men saken ble henlagt etter bevisets stilling i august fjor.

Etter 49-åringens nye forklaring i lagmannsretten ble kvinnen pågrepet og Riksadvokaten tok 28. juli ut tiltale mot henne for forsettlig drap. Hun er også tiltalt for likskjending. 36-åringen sitter i varetekt og i fengslingsmøtet etter eks-samboerens erkjennelse nektet hun straffskyld for drapet på Falck Danielsen.

- Vasket hund

Da Sør-Trøndelag tingrett behandlet drapssaken møtte 36-åringen som vitne. I sin forklaring hevdet hun at hun sto på badet i leiligheten i Kjøpmannsgata og vasket en hund da drapet skjedde på soverommet.

Da hun var ferdig med dette, kom hun ut i leiligheten og så noe som lå på gulvet, forklarte hun:

- Jeg fikk sjokk. Jeg så det lå en bylt på gulvet, og fikk skikkelig dårlig magefølelse, hevdet kvinnen.

Denne forklaringen står imidlertid i sterk kontrast til det 49-åringen beskrev i lagmannsretten.

- Jeg husker at det var en del knuffing mellom Vibeche og NN (navnet på hans tidligere samboer journ.anm.). Det var et basketak på soverommet og NN satt oppå Vibeche. Jeg hjalp med å holde bena hennes fast. NN hogg med øks, og hun hogg en stund. Jeg tok fra henne øksa. Jeg syntes det begynte å bli nok. Jeg så da at Vibeche var livløs. Da var det for sent.

Drapssaken mot kvinnen i Sør-Trøndelag tingrett er berammet til 2. november. Det er satt av fem dager til saken. Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes opplyser at det vil bli samme bevisførsel i saken mot 36-åringen som i saken mot eks-samboeren hennes.

Satt på avdøde

Etter drapet ble Falck Danielsen fraktet gjennom Trondheim sentrum og til Marinen hvor hun ble dumpet i Nidelva. Den tiltalte 36-åringen er rullestolbruker, og det var hennes elektriske rullestol som ble brukt. Hun satt oppå det innpakkede liket mens hun kjørte gjennom sentrum sammen med den nå drapsdømte 49-åringen.

En 49-åring er allerede dømt for å ha drapt Vibeche Sofie Falck Danielsen (bildet). Nå er også en 36 år gammel kvinne tiltalt for drapet. Foto: PRIVAT