På forhånd uttalte både Brox og Ottervik til Adresseavisen at de gledet seg til endelig å diskutere skolepolitikk i valgkampen.

- Hva er egentlig problemet med Trondheimsskolen, Brox, lurte programleder Ingunn Solheim.

- Høyre er opptatt av innhold og kvalitet. Trondheimsskolen presterer helt greit, men vi må ha større ambisjoner enn som så. Trondheim er Norges kunnskapshovedstad og Samfundet er selve tempelet for kunnskap, fastslo Brox – til rungende latter og applaus fra Storsalen.

Høyres ordførerkandidat var krystallklar på hva som er partiets ambisjon:

- Trondheimsskolen skal bli landets beste skole, og vi skal få de beste skoleresultatene.

Gode eksamensresultater

Ordfører Rita Ottervik viste til at de rødgrønne har rustet opp skolebyggene og ansatt flere lærere.

- I tillegg har vi satset på etter – og videreutdanning. Da jeg traff kunnskapsminister Røe Isaksen tidligere i år, sa han at Trondheim har vært gode på dette. Men flere vekttall er ikke nok, vi trenger også flere lærere. Vi har tatt initiativ til en realfagssatsing, med mer matematikkundervisning og egne realfagsrom. Våre elever blir stadig flinkere til å skrive, lese og regne. Det er fordi vi har satset målbevisst på dette, og det viser seg i eksamensresultatene, sa ordføreren.

TA VALGOMATEN 2015: Hvilket parti er du mest enig med i Trondheim?

Trivsel og praktiske fag

Varaordførerkandidat Hilde Opoku fra De Grønne fastslo at det er mye bra som skjer i Trondheimsskolen, og at de selv hadde vært med på å ruste opp skolen.

- Nå vil vi ha mer fokus på trivsel og praktiske fag. Vi ønsker et prøveprosjekt som heter livskunnskap som tar for seg relasjoner. Dette skal også være med å forebygge mobbing, fremholdt hun.

Frps Elin Marie Andreassen konstaterte at Frp er tilhenger av resultatlønn i skolen.

- Vi må ha høyere ambisjoner enn det vi har. Rektor har en viktig lederoppgave og lærerne må måles på resultater, men også på trivsel og fravær av mobbing. Dette har vi ikke gode nok måleverktøy for i dag, erkjente hun.