Miljøpakken har laget en 90 sekunders lang animasjonsvideo som de vil bruke for å forklare hva slags tiltak de har gjennomført og hvilke konsekvenser det har gitt.

- Dette er en også en takk til byens befolkning som har valgt å bruke tilbudene som har kommet, sier kommunikasjonskoordinator for Miljøpakken, Kristin Gjærevoll, til Adresseavisen.

- Plasskrevende med bil

Adresseavisen har fått tilgang på animasjonsvideoen som Miljøpakken vil bruke i informasjonsøyemed.

- Videoen viser sammenhengene mellom tiltakene Miljøpakken står for, og hvordan folk kommer seg frem i Trondheim. Vi ønsket å få forklart hvor plasskrevende en bil er, og hvor smart det er å velge et annet fremkomstmiddel enn bil, sier hun.

Miljøpakken bygger nye veier, bruer, sykkelfelt, fortau og miljøgater. Miljøpakken er et samarbeid Statens vegvesen, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune.

- Vi har eksistert i fem år, men fortsatt er det nok uklart for en del hvem vi er og hva vi gjør, og hva som er forskjellen på oss og Trondheim bydrift, for eksempel.

Håper det blir mindre krangling

Hennes største ønske er at bilistene skal forstå at de kommer raskere frem fordi noen andre har valgt å sette igjen bilen.

- I rushtid så sitter det gjennomsnittlig 1,1 person i hver bil. Det er en stor fordel for dem som er nødt til å kjøre at noen andre som ikke er nødt til å gjøre det, velger buss, sykkel eller gåing, sier hun.

Forhåpentligvis kan videoen bidra med å redusere konfliktnivået mellom trafikantene.

- Bilistene som irriterer seg over en syklist, bør tenke at vedkommende kunne ha sittet i bil og skapt enda mer kø, sier Gjærevoll.

Kostet 150 000 kroner

Årsaken til at man valgte animasjonsvideo er at det gir mulighet for å visualisere poengene.

- Denne uka har vist at informasjonsvideoer ikke er så enkelt, men jeg kan love at dette går på informasjonsbudsjettet. Det går ikke utover et veiprosjekt, fastslår Gjærevoll.

Produksjonen av videoen har kostet 150 000 kroner.

- Det er godt under halvparten av de 359 000 kronene som NAF har regnet ut at ett minutt med køståing i Trondheim koster samfunnet, sier hun.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter