- Det har ikke tatt helt av, men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få så mange henvendelser fra folk. Mange fremmede kommenterer bilder eller videresender bilder av meg, til meg, på sosiale medier, sier Camilla Thorsen.

27-åringen har rukket og både studert, jobbet og deltatt i et realityshow i løpet av sine snart sju år i Kina. Men akkurat nå tar hun noen ukers avbrekk hos familien i Trondheim.

- Jeg følte ikke at jeg var ferdig med Kina etter ett år med språkstudier, så jeg bare ble værende. Kina er hjemme for meg nå, sier hun.

Les også: Disse tre trønderne skal lage tv-underholdning med sin egen mobil

- Kronprinsen kom på besøk

I 2009 bestemte Thorsen seg for å studere kinesisk. Etter ett år fikk hun jobb som guide ved den norske paviljongen på verdensutstillingen Expo i Shanghai. Der kom blant andre kronprins Haakon Magnus og Trond Giske på besøk i 2010.

I sommer fullførte hun en bachelor i «business», og håper å få en jobb der hun kan hjelpe norske bedrifter å starte opp i Kina, eller kinesiske bedrifter i Norge.

Les også: Fant igjen sin store kjærlighet på Gamle Bybro

Men først skal hun være realitykjendis. Hver lørdag, i beste sendetid, er hun på skjermen i programmet «Chinese bridge» på den statseide kanalen CCTV. Kun utenlandske studenter som er usedvanlig gode til å prate kinesisk deltar i programmet. 250 studenter ble plukket ut til de innledende rundene, og kun 16 fikk delta. Thorsen var en av dem.

- Vi ble tatt med til øde og forlatte strøk i forskjellige deler av Kina. Der skulle vi bo hos og leve som de utvalgte familiene. Etterpå fortalte vi om opplevelsene i programmet, sier Thorsen.

Matet fisk på natta

Det som gjorde sterkest inntrykk på henne var en familie som drev et fiskeoppdrettsanlegg.

- Oppdrettsanlegget lå på en stor flytebrygge, og det samme gjorde huset deres. Vi sto opp klokken 7 om morgenen for å mate fisken, og klokken 15 om ettermiddagen var det mating igjen. Deretter var det intervju og prating før vi la oss rundt midnatt. Helt uventet ble vi vekket klokken 3 om natta for å mate fisken igjen. Det var tungt, men artig. Jeg hadde aldri trodd at jeg noen gang kom til å mate fisk i Kina klokken 3 om natta, ler hun.

Thorsen var også med til ørkenen i Indre Mongolia der hun var med og plantet trær for å hindre at ørkenen sprer seg.

- Kineserne vi møtte var så gjestfrie og åpne. De fikk oss til å føle oss velkomne og delte alt de hadde, sier Thorsen.

Dyrt å bo i Kina

Snart drar hun hjem til Kina igjen. Til leiligheten hun leier i sentrum av Beijing for rundt 5 000 norske kroner.

- Boligprisene er høye her. Skal du ha en hybel eller leilighet som møter norsk standard må man ut med 7 – 8 000 kroner i måneden. Og leien står ikke i samsvar med lønna man får. Sånn sett er det dyrere å bo i Kina enn i Norge, sier 27-åringen.

Det eneste hun savner er bestemors og mors hjemmelagde mat, og tilgangen på naturen.

- Nordmenn er heldige som kun trenger å bruke fem minutter fra husdøra før de er ute i skogen eller marka. I Beijing må man gå en time eller to for å komme til en park, og der har man ikke lov til å trå på gresset en gang, sier hun.