- Det er tragisk. Jeg er mer lei meg, enn sint. Jeg hadde bare hatt bilen i to uker, sier Michael Næve, som bor på Kattem i Trondheim.

Han forteller at han har jobbet med sin nye Nissan 200sx hver dag siden han kjøpte den. Prislappen på bilen var 140 000 kroner.

- I tillegg har jeg gjort småting med bilen, slik at den skulle være i perfekt stand.

Våknet til sjokkbeskjeden

Næve ante ingenting da han fikk telefonen fra moren onsdag morgen.

- Jeg var hos kjæresten min som bor lenger bort i samme gate som moren. Mamma skulle på arbeid da hun så bilen. Da ringte hun meg og sa at jeg måtte komme til parkeringsplassen. Hun sto der i sjokk selv. Jeg spratt opp fra senga med en gang og dro til parkeringsplassen. Da skjønte jeg lite av hva som hadde skjedd. Etter hvert begynte det å synke inn, og jeg fikk ringt politi og forsikringsselskap, forteller Næve.

Ifølge ham er det slått inn flere bulker i bilen. Rutene er knust og bakfangeren, lyktene og interiøret er revet av.

- Det er ikke skrudd av, men revet. Så det er ikke noe man kan få brukt igjen. Det er rett og slett hærverk, sier han.

- All deler til en slik bil er dyr. I tillegg var bilen nylakkert og fin i lakken.

Sendt til vraking

Torsdag var en takstmann fra forsikringsselskapet for å se på bilen.

- Det ble besluttet å sende bilen til vraking, men jeg vil kjøpe ut vraket og bygge opp bilen på nytt. Det blir et langt vinterprosjekt, men det skal gå an å få bilen i stand igjen, sier han.

Ifølge Næve har også gjerningspersonen påført skader på noen biler som sto like ved.

- Han har knust bakruta på en bil som sto like ved bilen min, for å hente ut en jekk. En annen bil hadde bulk på skjermen, sier han.

Mann pågrepet

Etter saken ble anmeldt kom politiet på stedet. Etterforskningsleder Marit Johanne By ved Heimdal politistasjon forteller at de nå er ferdig med etterforskningen. Gjerningsmannen, en mann i midten av 40-årene, ble pågrepet i går kveld på bakgrunn av vitneobservasjoner og tips til politiet.

- Han ble satt i arrest, men er løslatt. Vi har funnet igjen alt som ble tatt. Det vil bli utlevert til eieren, sier hun.

Mannen skal ifølge henne ha erkjent forholdet i avhør.

- Hva har han har forklart om årsaken til at han gjorde dette?

- Han har forklart at det var i vinnings hensikt, sier hun.

For to uker kjøpte Michael Næve bilen til 140 000 kroner. Etter hærverket har forsikringsselskapet besluttet å sende bilen til vraking. Foto: Adresseavisen-tipser
Hjulene var tatt av felgene, bakskjermen var revet av og rutene på bilen til Michael Næve var knust da han fant den i går. Foto: Adresseavisen-tipser