Hver dag i minst tre år fremover vil det være køer på E6 over Heimdalsmyra i Trondheim, hvor det passerer opp mot 30 000 biler hver dag. Verst vil det være fredag ettermiddag, når folk skal hjem eller skal reise bort for helga.

Men hvor ille er det egentlig? Vil det faktisk være raskere å ta den lange omveien om Byneset om man skal ta turen forbi Klett fra sentrum i Trondheim, fremfor å ta «anbefalt» rute gjennom byen?

I rushtrafikken fredag skal Adresseavisen finne et svar på dette. Klokken 15.30 kjører to team fra Trondheim sentralstasjon hver sin rute. Dette vil bli direktesendt på TV-adressa og vi vil samtidig ha et livestudio der du kan komme med meninger og spørsmål.

ADRESSA PLUSS: Godsterminalen gjør at du fortsatt må stå i kø

Bli med du også!

Vi oppfordrer også deg som skal kjøre fra Midtbyen forbi Klett til å starte samtidig som oss fra sentralstasjonen/Midtbyen, der du kjører det du mener er den beste ruta til Klett i fredagsrushet.

Etterpå forteller du oss i livestudioet eller i sosiale medier hvor du kjørte og hvor lang tid det tok. Det deler du med oss ved å bruke #oppdragfredagsrush i sosiale medier.

Du kan også dele din posisjon til enhver tid i fredagsrushet med mobilapplikasjonen Glympse. For at vi skal se hvor du er må du da dele din posisjon med taggen oppdragfredagsrush.

TV-ADRESSA: Her forbereder de jobben med å bygge ny E6

Pendlere deltar i forsøket

I forsøket har vi fått med oss pendlerne Aina Stock og Helene Holm Anderssen, som skal være sjåfører når de reiser hjem fra jobb fredag.

Stock jobber på Lade. Hver dag må hun rekke frem til Melhus for å komme tidsnok for å hente ungene i barnehagen. Fredag må hun også rekke en barnebursdag som starter klokken 17.

Holm Anderssen bor ved Klett. Hun pendler hver dag til sentrum, og har gjennom de siste årene fått kjenne på flaskehalsen på Heimdalsmyra.

Hvem tror du kommer først frem? Stem i pollen overfor.

ADRESSA PLUSS: Tre år til med flaskehals på Heimdalsmyra