Det var på ettermiddagen andre påskedag i år at ranet inne på 7-Eleven skjedde. I forrige uke møtte den tiltalte kvinnen i Sør-Trøndelag tingrett. Der nektet hun straffskyld, men ville ikke forklare seg for retten.

Det gjorde tre andre vitner, og retten fant det deretter bevist at kvinnen hadde begått ranet.

SE VIDEO: Kioskran i Trondheim sentrum

Sprøyte pekte mot ansatt

Overvåkningskameraer filmet hvordan kvinnen og en kamerat gikk målbevisst inn i kiosken i 16.30-tiden denne dagen. Kvinnen hadde en hette over hodet. Foran disken stilte hun seg opp med en sprøyte i venstre hånd. Denne pekte mot den kioskansatte bak disken, som trykket på en alarmknapp og strakte hendene i været, ifølge dommen.

Kameraten til ranskvinnen gikk bak disken og tok ut det meste av kontantbeholdningen i kassen. 38-åringen bøyde seg deretter over disken og tok resten av kontantene. Begge forlot kiosken etterpå, går det fram av rettsdokumentene. De hadde fått med seg cirka 3600 kroner.

Pågrepet etter 30 minutter

Etter ranet sjekket politiet overvåkningsvideoene. Etterforskerne gjenkjente mannen og rykket ut til en bolig på Tempe. Der fant de også ranskvinnen. Det tok bare 30 minutter fra hendelsen i kiosken før begge var pågrepet.

Den kioskansatte fortalte i retten at 38-åringen under ranet uttalte «se på sprøyten» og «nå skal vi rane deg». Han observerte at det var væske i sprøyta og ble redd for å bli truffet av nåla. Han fryktet den kunne være infisert.

Flere tidligere dommer

Bruken av sprøyte er et skjerpende moment i rettens straffutmåling, og gjør at handlingen grenser opp mot grovt ran, ifølge dommen. Kvinnen er tidligere domfelt fem ganger, noe som også er skjerpende, ifølge rettsavgjørelsen.

Kvinnen har hatt et rusproblem i flere år og tingretten mener at handlingen var motivert av at hun hadde behov for penger. 38-åringen dømmes til fengsel i elleve måneder, i tråd med aktors påstand. Tiltalte må også betale en erstatning på cirka 7500 kroner til bedriften.