- Dette gleder jeg meg til. Det blir superstas. Banen er artig, og det er masse bra folk her, sier Aina Suphellen. Hun bor i Oslo, men kommer egentlig fra Selbu.

Hun er derfor en av de trønderske håpene under helgas NM i diskgolf, som arrangeres på Kristiansten festning i Trondheim.

Suphellen har holdt på med idretten i snart fire år. Det som egentlig skulle være en liten tur i parken sammen med samboeren, førte til at hun fant sin elskede idrett.

- Det var samboeren min som dro meg med. Vi skulle egentlig en tur i parken, men så prøvde jeg å kaste. Da ble jeg bitt av basillen, sier Suphellen.

Se video av sporten øverst i artikkelen

Vil ha med flere

Hun har akkurat fått barn, og har ikke fått trent så mye i det siste. Derfor er målet for NM-helga mest å kose seg.

- Jeg anbefaler flere å prøve seg på diskgolf. Det er et kjempebra miljø, og en morsom idrett å holde på med, sier hun.

Diskgolf ligner veldig på tradisjonell golf, bare at golfballen er erstattet med en frisbee, og at hullet er en kurv i en stang over bakken. Det er om å gjøre å gå 18-hullsbanen på minst mulig kast. Det er kamper både fredag og lørdag, og søndag kåres det en norgesmester i hver klasse som stiller.

- Spektakulær idrett

Det er ikke sikkert det er så mange som har hørt om diskgolf, men ifølge arrangør Geir Olav Svee er dette blant verdens mest hurtigvoksende idretter.

- Det er spektakulært og avansert. Det høres rart ut, men jeg anbefaler folk å komme og se. De kommer til å bli overrasket over hva vi holder på med, sier han.

144 deltakere er med på arrangementet, og selveste trondheimsordfører Rita Ottervik deler ut kongepokalen til norgesmesterne søndag.

Hele området rundt Festningen er stengt i helga, men selve Festningen er åpen.

- Parken og området rundt er stengt av sikkerhetsmessige hensyn. Vi kan ikke ha folk gående i løypa, sier Hans-Christian Ristad, leder i Trondheim Frisbeeklubb.

Det er imidlertid gratis inngang for de som vil se på arrangementet.

144 deltakere er med på arrangementet i helga. Foto: Christine Schefte