De to guttene har sett seg lei på dem som kjører for fort i nabolaget sitt, Nordre Risvolltun. Derfor bestemte guttene seg for å ta saken i egne hender.

- Det kjøres altfor fort i gata. Noen ganger er det litt skummelt å leke, en gang kjørte en motorsykkel sykt fort i tunet. Også er det morsomt å lage noe, sier guttene.

Les også: Bilene forsvant på skoleveien (PLUSS)

Ekstra skilt

Cornelius og Johannes syntes det var dumt at det ikke sto noe skilt i gaten, som skulle minne bilførere på at de ikke skulle kjøre fort. Derfor bestemte de seg for å lage et eget skilt, og sette det opp i innkjøringen til Nordre Risvolltun. Men de synes ikke det holdt med bare ett, og lagde derfor ett ekstra.

- Vi lagde ett hver. For å ha ett på sykkelen og ett ved bommen.

Se også: Seks forenklede forelegg for fart ved Hallset skole

Eget initiativ

- Det kjøres fortere enn gangfart der, men jeg vil ikke si at det er et stort problem. Men vi forteller barna at det kan komme biler der, og at de må være oppmerksomme på det, sier Geir Tore Hansen, far til Cornelius.

Veien er en mye brukt skolevei, og tunet benyttes til lekeplass. Guttene har selv reagert på at det kan være utrygt der, og Cornelius begynte å snakke om at et skilt ville vært bra, for et par år siden.

- Det er et utrolig bra tiltak av guttene, og det er morsomt at to barn har gjort dette på eget initiativ, sier Hansen.

Nå skal guttene skal selv ta med skiltet til borettslaget og fortelle at de ønsker et mer permanent skilt.

Tommel opp

Tilbakemeldingene på skiltet som Cornelius og Johannes lagde, har vært utelukkende positive.

- En taxisjåfør ga tommel opp og flere av naboene har sagt at dette var lurt. Det var lurt å sette skiltet sånn at alle som trykker på knappen for å åpne bommen, ser det, sier kameratene.

Les også: Hvor i Trondheim bor det flest barn? (PLUSS)

Rørende engasjement

Knut Ove Børseth, driftsleder i Trygg Trafikk Sør-Trøndelag, sier at det på generelt grunnlag kjøres for fort i ulike lokalmiljø. Spesielt rundt barnehager og skoler.

- Folk må ta seg bedre tid til å kjøre trygt i slike tettbebygde strøk. Det kan alltids komme et lekende barn ut i veibanen, og vi må som voksne huske på å være ekstra på vakt. I tillegg er det også ofte et problem med god nok sikt i slike situasjoner. Noe som forsterker ansvaret til de voksne, sier Børseth.

Trafikksikkerhet, er ifølge Børseth, noe som alle er opptatt av.

- Dette viser et tydelig lokalt engasjement. Barn og voksne vil ha trygge lokalmiljø, og engasjement som dette er rørende, men også en tankevekker. Ingen ønsker å oppleve at noen blir hardt skadd eller dør i trafikken, sier Børseth.

Les også: Rektorer kritiske til trafikksikkerhet

Må lytte til barna

- Her oppleves det tydelig at flere kjører for fort. Vi må lytte til disse barna og følge opp slike saker tett, sier Børseth.

Børseth oppfordrer ulike aktører til å ta barna på alvor.

- Vi i Trygg Trafikk kan snakke med borettslaget og få innsikt i situasjonen, og sammen med politiet, skole og andre se om det må innføres kontrolltiltak. Gjennom prosjekter som trafikksikre barnehager og skoler, påvirker vi til et tryggere lokalmiljø, og spiller på lag med befolkninga, noe som jeg har stor tro på også vil fungere godt i denne saken.

Guttene lagde dette skiltet for å få sjåfører til å sette ned farten i borettslaget. Foto: Privat