Da adressa.no intervjuet paret torsdag var budet på parets Toyota kommet opp i 8000 kroner. Fredag kveld er det høyeste budet på 97-modellen steget med 1000 kroner.

- Vi har et bud på 9000 kroner. Vi avventer litt til. Håpet er at den blir solgt for veldedighet og ikke for bilens skyld, sier Elin Skjeltorp.

- Hektisk

Etter intervjuer med paret på adressa.no, NRK Trøndelag, Avisa Nordland og Sarpsborg Arbeiderblad, har responsen vært overveldende.

- Det har vært veldig hektisk det siste døgnet. Det har gått i ett og vi rekker ikke å svare på alle henvendelsene. Det er bare positive tilbakemeldinger, sier Skjeltorp.

Paret skulle egentlig til Hellas på sydenferie i høstferien, men de besluttet å droppe dette og heller dra til Lesvos for å hjelpe flyktninger.

- Det ble jo bare helt feil, å dra dit ned som turister nå. Bade i det samme vannet som det hver dag kommer gummibåter med flyktninger, sa Iversen til adressa.no torsdag.

Får donasjoner

Men det koster å komme seg til Lesvos og samtidig ha midler til å hjelpe flyktningene. Derfor selger de både gavekort og bilen sin.

Mange som har tatt kontakt med paret etter intervjuene ønsker å donere både ting og penger. Flere av de som vil gi pengegaver velger å øremerker midlene til ulike formål, forteller Skjeltorp.

- Det er overveldende og vi blir målløse for hver melding vi får, sier 34-åringen, og opplyser at de nå har opprettet en konto til donasjonene. Alt skal gå direkte til flyktningene.

- Vi driver jo ikke med pengeinnsamling, det har vi ikke myndighet til å gøre. Men når folk trygler om å få gi gaver som vi skal ta med ned, er det en tillitserklæring. Og vi skal vise oss tilliten verdig, sier Skjeltorp.

Småbarnsparet har kjøpt billetter fra Oslo 4. oktober og de planlegger å bli i Lesvos en liten uke.

Bud: Elin Skjeltorp og Ole-Gunnar Iversen har fått et nytt bud på bilen de selger for å kunne hjelpe flyktninger på Lesvos. Foto: Christine Schjefte