Til stor jubel blant tilhørerne fortalte statsminister Erna Solberg tirsdag at regjeringen har bestemt at NTNU skal samles ved Gløshaugen. Ikke minst jubler studentpolitikerne ved NTNU for vedtaket.

Gledens dag

- Det er en gledens dag for studentene, sier leder for studenttinget, Jone Trovåg.

- Dette har studentpolitikere jobbet for i over ti år.

Studentpolitikerne som var blant tilhørerne da Erna Solberg presenterte nyheten, smilte fra øre til øre. De regner med at de snakker på vegne av nesten alle NTNU-studentene når de sier de er veldig glade for at NTNU blir samlet rundt Gløshaugen.

- Kunstig skille

- Dette er fantastiske nyheter. Det har vært et kunstig skille mellom Dragvoll og Gløshaugen, sa Jone Trovåg i sin tale etter at Solberg hadde kommet med nyheten om regjeringens beslutning. Han tror samlokalisering av hele NTNU vil føre til en mer enhetlig studentmasse som lettere kan ta fag på tvers av institutt og fakultet.

Jone Trovåg ønsker seg et nytt og levende universitetsområde og vil invitere byen inn i campus på Gløshaugen.

- Øl etter forelesning

- Jeg ønsker meg campus med mange møteplasser der studentene til og med kan ta seg en øl etter forelesning. Han tror et godt studentmiljø og gode møteplasser på campus kan hindre at folk faller fra de studiene de har begynt på.

Jone Trovåg har også lagt merke til at NTNU-rektor Gunnar Bovim vil ha studentboliger i sentralbyggene på Gløshaugen.

- Det vil bli helt fantastisk med studentboliger på Gløshaugen. Det vil bidra til et levende universitetsområde.

- Fantastiske nyheter: Det sier leder i studenttinget Jone Trøvåg til olje- og energiminister Tord Lien, statminister Erna Solberg og NTNU-rektor Guunnar Bovim. Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665