Tirsdag kom Tollvesenet over et ganske så sjeldent syn på fylkesvei 72.

En toller på patrulje i Trondheim ble oppmerksom på to biler som kom kjørende. Han valgte å stanse begge førerne, da en av dem hadde med seg en stor henger.

Les også: Tysk smugler bråsnudde da han så Tollvesenet

15-20 år siden sist

Først opplyste sjåføren av bilen med hengeren at han hadde en jernhest med seg. Da hengeren ble åpnet kom det imidlertid til syne en hel elg.

Les også: Dette hadde trønderen med seg fra Cuba

- Det var ikke akkurat dagligdags fangst. Det hender vi tar kjøtt i beslag, men hele dyr er det lenge mellom. Denne var jo ikke en gang flådd. Jeg tror det er 15-20 år siden vi beslagla hele dyr, og jeg har vel aldri vært borti et slikt tilfelle som dette tidligere, sier kontorsjef ved Tollvesenet i Trondheim, Bjørn Arild Sørli.

Les også: Pillene Tollvesenet beslagla på Værnes hadde noe uvanlig innhold

Sjåførene skal ifølge Tollvesenet ha oppgitt at de var i slekt og forklarte at de hadde vært på jakt i Sverige.

Innrømmet smugling

- Da elgen ble oppdaget innrømmet mennene smuglingsforsøket, og at den ene sjåføren hadde kjørt over grensa først for å sjekke om det var tollkontroll, skriver Tollvesenet.

Les også: Nektet å åpne døra for tollvesenet og politiet

Elgen skal ha blitt skutt samme formiddag, men jegeren hadde ikke mulighet til å flå den i Sverige. Dermed ble jaktfangsten forsøkt smuglet inn i Norge.

Destruerte kjøttet

Elgen, som viste seg å veie 360 kilo, ble etter beslaget destruert.

Les også: Her gjør tollvesenet et rekordbeslag

- Det er Mattilsynets regler som gjør at vi må destruere kjøttet. Dette fordi vi ikke vet hvordan det har vært behandlet, forklarer Sørli.