Det er ikke funnet overlevende etter at et fly med rundt 152 mennesker om bord styrtet utenfor Pakistans hovedstad Islamabad onsdag morgen.

Minst 20 personer er bekreftet omkommet, men tallet vil trolig stige.

– Vi har ikke funnet noen overlevende, sier Imtiaz Elahi i lokalmyndighetene i Islamabad.

Han avviser tidligere meldinger om at fem personer skulle ha overlevd flystyrten.

Airblue-flyet skal ha hatt 146 passasjerer og et mannskap på seks om bord og styrtet rett før landing onsdag morgen, opplyser Mubarik Shah, talsmann for luftfartsmyndighetene i Pakistan.

Flyet mistet høyde og kolliderte i Margalla Hills, et høydedrag noen kilometer nord for hovedstaden i Pakistan.

Usikre på nordmenn

Utenriksdepartementet har til nå ikke fått informasjon om det var nordmenn om bord i flyet.

– Det er litt for tidlig å kunne bekrefte eller avkrefte noe, sier pressekontakt Bjørn Svenungsen.

Ifølge Svenungsen er det ingenting som tyder på at ansatte ved den norske ambassaden i Islamabad var om bord i flyet. Ambassaden jobber med saken og er i tett kontakt med pakistanske myndigheter.

– De jobber så fort de kan for å finne ut om noen norske borgere er involvert, sier Svenungsen.

Dårlig vær

Flyet var ifølge DawnNews på vei fra Tyrkia til Islamabad via Karachi og er fra det private selskapet Airblue. Fjernsynsbilder fra Geo TV viser svart røyk som stiger opp fra ulykkesstedet, og flere trær i nærheten har begynt å brenne.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men det regner kraftig, og tåka ligger tett over området.

– Tilsynelatende er ulykkesårsaken dårlig vær, men det må vi overlate til granskerne å finne ut av, sier talsmann for Airblue, Raheel Ahmed.

– Nå er vi mest opptatt av redningsarbeidet, og vi forsøker å ta hånd om slektningene til dem som var om bord, sier han.

Stor redningsoperasjon

Det pakistanske forsvaret har sendt soldater og tre militærhelikoptre til ulykkesstedet, men redningsarbeidet er vanskelig siden flyvraket ligger i ulendt terreng.

– Redningsmannskapene har nådd fram til åstedet, og de er fullt utstyrt. De går nå gjennom hele området, sier innenriksminister Rehman Malik.

– Dette er en tragedie, det er virkelig en stor tragedie, sier han.

Luftfartssikkerheten i Pakistan blir regnet for å være god. Den siste alvorlige flyulykken i landet var i 2006, da et passasjerfly styrtet og 45 mennesker døde.

Røyk stiger opp fra åssiden der flyet styrtet onsdag morgen. Foto: REUTERS