Det var i 12-tiden på lørdag at taxien ble observert. Den kjørte nordover opp Jarleveien på Lade med tre feststemte personer hengende ut av takluka.

Adressas tipser kjørte bak taxien i nesten ett minutt. På den tiden ble det ikke ble gjort noe fra sjåføren for å få den fesstemte gjengen til å sette seg. Taxien kjørte ufortrødent videre.

- Uprofesjonelt

Politiet har mottatt de samme bildene som adressa.no har, men har ikke rukket å se nærmere på saken ennå. Seksjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Knut Sivertsen synes det er uprofesjonelt av taxisjåføren å tillate slik oppførsel.

- Nå har ikke jeg sett på bildene, men ut fra det du beskriver, slår det meg som veldig uprofesjonelt. Man må forvente mer enn slik bajasoppførsel, sier Sivertsen.

Han mener sjåføren bør ta ansvar for å hindre slike ting.

- Sjåføren er ansvarlig for passasjerene og kjøretøyet, og at det ikke volder fare eller skade. Passasjerene bruker jo heller ikke setebelter, det må de stå for selv, men at en yrkessjåfør tillater dette, det er uprofesjonelt, sier Sivertsen.

- Dette kan vi ikke godta

Trøndertaxi tar heller ikke lett på saken.

- Hvis noen synes det er morsomt å henge ut av takluka på denne måten, er ikke det forenlig med det vi mener er morsomt, forteller Erling Rangø, inspektør i Trøndetaxi.

Han sier at de nå er i gang med å spore opp hvem som var sjåfør i dette tidspunktet. Han er klar på at sjåføren har ansvar for å forhindre at dette skjer.

- Hvis folk holder på slik som dette må sjåføren stoppe det. Sjåføren har i dette tilfellet utvist svært dårlig dømmekraft. Han må stoppe bilen, og om det blir trøbbel, må han tilkalle hjelp, sier Rangø.

Han lover at dette vil bli ordnet opp i.

- Sjåføren kan vente seg en alvorlig korreksjon. Vi vil ikke bli forbundet med dette, det er ikke tivoli vi driver med, sier Rangø.

Kan miste lappen

Sivertsen sier at politiet vil vurdere å opprette en sak på føreren når de får sett på bildene. Det er imidlertid svært usikkert hva resultatet isåfall vil bli. I verste fall kan det ende med førerkortinndragelse for sjåføren.

Foto: LESERBILDE
Står ut av soltaket: Hele tre personer har klart å presse seg ut av taxien. - Uforsvarlig, sier politiet. Foto: LESERBILDE