Både Tora Berger og Petter Northug har sagt ja til å stille ut medaljene de sikret seg under OL i Vancuover på OL-museet på Lillehammer.

Norges 100. gullmedalje i vinter-OL og hele Petter Northugs metallsamling skal nemlig stilles ut OL-museet på Lillehammer.

Langrennskongens to gull-, en sølv og en bronsemedalje blir lånt ut til museet sammen med langrennsdressen og startnummeret fra Vancouver-OL.

– Vi sender brev i etterkant, hvor vi gratulerer, presenterer museet og spør om utøveren kan bidra med noe til den historiske utstillingen. At det denne gangen skulle ende med alle medaljene til Northug, hadde jeg aldri trodd, sier Brita Belsvik ved OL-museet til gd.no.

Et spesielt utstillingsobjekt blir lesjingen Tora Bergers normaldistansegull, som var Norges 100. vintergull gjennom tidene. Også flere andre godbiter har norske OL-helter bidratt med; deriblant curlinggutta med et sett klovnebukse og skjorte.

Norges rekordstore tropp på 99 utøvere sanket totalt 23 medaljer i Canada: Ni gull, åtte sølv og seks bronse.

Gullvinnere i Vancouver-OL ble Marit Bjørgen (3), Petter Northug (2), Emil Hegle Svendsen (2), Tora Berger, Øystein Pettersen, Aksel Lund Svindal, Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira, Halvard Hanevold, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen.

Utstillingen med Vancouver-effektene åpner 1. juli. (©NTB)

Både Tora Berger og Petter Northug har sagt ja til å stille ut medaljene de sikret seg under OL i Vancuover på OL-museet på Lillehammer.