Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyheter / Trondheim

Fru Inger til leie

  •   MORTEN S. SMEDSRUD

Fru Inger til leie

Ikke all PR er god PR. Etter å ha bli slaktet av mesterkokken Eyvind Hellstrøm er restauranten Fru Inger på leiemarkedet.
(Foto: Morten S. Smedsrud)

Foto: Morten S. Smedsrud

Leses nå:

Kjørte ned bom på Ranheim

Bilfører kjørte ned bom på E6.

Kommunen vil ha deg som ballongselger

Idrettslag og organisasjoner kan stille som ballongselgere 17. mai.

UFFA får beholde huset

Bystyret avviste torsdag kveld et forslag om å utrede og flytte UFFA fra dagens bygg og tomt til Buranhus.

Klimagassutslippene i Trondheim skal overvåkes

Klimagassutslippene i Trondheim øker voldsomt. Bystyret skal lage et årlig regnskap for klimafotavtrykket, og på den måten jobbe for å snu utviklingen.

Nekter å følge ny arbeidsmiljølov

Trondheim kommune taler regjeringen midt imot, og nekter å følge planene om økt midlertidig ansettelse, slik regjeringen legger opp til.

Ministeren skryter av NTNU-styret

Om de ansatte fortviler, er i alle fall Kunnskapsministeren fornøyd med NTNU-styrets fusjonsvedtak.

Brøt seg inn og tok penger fra verksted

Ingen mistenkte etter innbrudd på Byneset.

- Sjekker alt som kan sjekkes

Politiet og Statens vegvesen har en større kontroll av kjøretøy og billister på Sandmoen.

Knepen ja-seier - nå blir NTNU Norges største universitet

Styret ved NTNU har nå vedtatt fusjon med Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik.

Mindre kø etter streikemarkering på Torvet

Trafikken har løsnet litt etter at busser og biler stod i lange rekker i Midtbyen.

Tekna mener fusjon er omvei

– Saks-prosessen kan virke som en omvei, sier Lise Lyngsnes Randeberg, president i Tekna.

Angrepet av løshund på Byåsen

Politiet fikk melding om at dame med hund følte seg truet.

Slik påvirker streiken deg

Skal du ut og reise i Trondheimsområdet i dag? Les dette

(Foto: Morten S. Smedsrud)

Foto: Morten S. Smedsrud

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

I høst kunne opptil 400 000 tv-seere se kjendiskokken Eyvind Hellstrøms raseriutbrudd overfor restauranteier Morten Fjeldsaunet i programmet «Hellstrøm rydder opp» på TV3.

LES OGSÅ: Slaktet av mesterkokk

Hellstrøm kalte maten hos Fru Inger uspiselig. Fjeldsaunet svarte med å kalle Hellstrøm «en apekatt». De to kamphanenes ordskifte ble god tv-underholdning, men var ødeleggende for restaurantens rykte. Fjeldsaunet bekrefter nå at restaurantlokalet på Fosenkaia er lagt ut for leie, men ønsker ikke å si noe utover dét.

- I denne saken uttaler jeg meg kun som utleier av lokalet. Spørsmål om drift må du rette til dem som eventuelt skal leie av meg, sier Fjeldsaunet.

TV-ADRESSA: Se Hellstrøm slakte Fru Inger

Dramatisk besøkssvikt

En kjøkkenansatt Adresseavisen har vært i kontakt med, bekrefter at hun selv og resten av de ansatte ved Fru Inger ikke lenger har jobb der. Tv-programmet får mye av skylden.

- Tv-serien var katastrofal for restauranten. Det ble klart ganske raskt at dette ikke var et sted jeg kunne jobbe.

Ved siden av restauranten Havfruen er Fru Inger den restauranten i Trondheim som satser mest på lutefisk i førjulstida. Høye besøkstall i denne perioden har vært viktig for å få hjulene til å gå rundt. Etter tv-slakten ble dette inntektsgrunnlaget så godt som utradert.

- Lutefisksesongen var helt elendig denne gangen, i forhold til året før. Det holdt med én person på kjøkkenet. I fjor var det fire-fem stykker i sving til enhver tid. Totalt hadde vi i underkant av 1000 gjester i førjulstiden, mot 3700 i fjor, forteller den tidligere kjøkkenansatte.



- Vanskelig og krevende

Eier av restauranten Havfruen, Herberth Klein, syns det er synd at konkurrenten hadde en dårlig førjulstid og nå har lagt ut lokalet for leie.

- Dette er egentlig bare trist. Denne typen restaurantdrift, hvor man driver med ferske råvarer, er noe av det vanskeligste og mest krevende man kan drive med, forteller Klein. Til tross for kundesvikt hos Fru Inger registrerte ikke Klein økt pågang i sin restaurant.

- Fordi vi uansett har fulle hus i hele førjulstida, er det vanskelig å avgjøre om kundene byttet beite. Men jeg tror det kan ha hatt litt å si for de mindre kjente aktørene i byen. Flere av dem reklamerte med lutefisk før jul, og man skal ikke se bort fra at noen av Fru Ingers kunder flyttet seg dit, sier Klein.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus