Strendene i de populære badebyene er ofte av middels kvalitet; rotete, stygge eller det skjer ingenting. Zoover - en av Europas største hjemmesider med ferievurderinger - har samlet ti strandferier som du heller bør unngå.

1) Playa Paraiso Tenerife Spania

Playa Paraiso, som ligger på Tenerifes vestside, blir på Zoover vurdert som den verste badebyen: «Det er ingenting å se, og omgivelsene virker forfalne. Det var klart de holdt på å bygge nye leiligheter og hotell. Forhåpentligvis glemmer de ikke å ta seg av omgivelsene heller da», sier Dennis i vurderingen sin.

2) Qawra Malta

Qawra er en badeby som ligger nord på Malta. Ifølge Patrick er det et forferdelig sted: «Maltas rennestein! Fullt av betongbygninger og solbrente mennesker som setter seg på restaurant uten t-skjorte.» Maaikebekrefter dette: «Det er virkelig et betongparadis! Bare hotell og leiligheter, ingen naturopplevelse."

3) San Agustín Gran Canaria Spania

San Agustín ligger sør på Gran Canaria. Minus med denne badebyen er at den ikke har en flott strand: «Det er bare svarte småsteinete lavastrender.» I tillegg er dusjene ved stranden dårlige. «Det virker som om man har svømt i en sølepytte når man kommer ut av vannet. Det er mye sand i håndklærne som man ikke får ut igjen,» sier Patrick.

4) El Quseir Egypt

El Quesir ligger på østkysten av Egypt. Ifølge Bieke er det forferdelig der: «Først er det en lang og elendig vei i shuttlebussen (over en time!). Så ankommer man en skitten by med påtrengende selgere som skjeller deg ut når du ikke reagerer. Det er til og med ingen sted hvor du har mulighet til å sette deg og drikke noe eller gå på do. Man kjenner seg ikke særlig trygg der!»

Resten av listen:

5) Costa del Silencio Tenerife Spania

6) Tunis / Borj Cedria Tunisia

7) Psalidi Kos Hellas

8) Sliema Malta

9) Anissaras Kreta Hellas

10) Beldibi Tyrkia

- og vurderingene finner du på:

http://www.zoover.no/content/det-verste-strender

Kilde: zoover.no

San Agustin, Gran Canaria - nummer 3 på "verstinglisten" til zoover.no Foto: TORE SÆTHER
Costa del Silencio, Tenerife - nummer 5 på "verstinglisten" til zoover.no
El Quseir, Egypt - nummer 4 på "verstinglisten" til zoover.no