Anders Bardal ble beste nordmann i normalbakken i Lahti søndag. Foto: TERJE VISNES

Simon Annan fra Sveits ble nummer to, mens russeren Dimitrij Vassilje kapret tredjeplassen.

Hilde skuffet

Tom Hilde klarte ikke å følge opp svevet på 92,5 meter fra første omgang. Nordmannen landet på 80 meter i andre omgang, og falt fra sjuende til 24. plass.

Anders Bardal hoppet stabilt i begge omgangene, og med 90 meter i sitt andre hopp avanserte han fra åttende til femteplass. Anders Jacobsen hoppet seg opp fra 14. til sjetteplass med et svev på 92 meter i andre omgang.

Byåsens Roar Ljøkelsøy hoppet 89 meter i andre omgang. Det holdt til 11. plass.

Johan Remen Evensen sviktet som Tom Hilde i andre omgang. Evensen landet på 81 meter, og ble nummer 29.

Juryen bestemte seg for øvrig for å flytte søndagens hopprenn i Lahti fra stor bakke til normal bakke for i det hele tatt å få avviklet konkurransen. Dette var ikke utøverne særlig fornøyd med.

Olli leder etter første omgang

Finske Harri Olli leder etter første omgang. Olli hadde omgangens lengste svev på 95 meter i rennet som ble flyttet fra den store til den lille bakken på grunn av vanskelige vindforhold. På delt annenplass følger Martin Schmidt, Tyskland og Dimitrij Vassilijev, Russland.

Tom Hilde er beste nordmann på sjuendeplass. Hilde hoppet 92,5 meter, og fikk 119,5 poeng.

Anders Bardal leverte et kjempehopp under dårlige forhold. Trønderen landet på 94,5 meter, men dårlige stilkarakterer bidro til at han er bak Hilde på en åttendeplass etter første omgang.

Fem nordmenn får hoppe i andre omgang. Anders Jacobsen (14. plass) Roar Ljøkelseøy (16. plass), og Johan Remen Evensen (22) er kvalifisert i tillegg til nevnte Hilde og Bardal.

Anders Bardal. Foto: GLEN MUSK