Mandag denne uka startet prøveprosjektet til omgjøring av Innherredsveien til miljøgate. Som en del av dette prosjektet skal man redusere gjennomfart ved at omkjøring via Strindheimtunnelen anmodes. Det har også blitt varslet om påbud til å ta til høyre eller venstre i krysset ved Rosendal kino. Onsdag er ikke skilt som indikerer svingpåbudet i krysset satt opp.

- Det som har skjedd er at vi har en liten forsinkelse på levering av trafikkskiltene, forklarer byggeleder i Statens vegvesen, Roar Dypvik.

På plass før helga

Dypvik forventer at skiltene som skal settes opp i det aktuelle krysset blir levert torsdag ettermiddag, og håper at de vil være på plass i trafikken i løpet av fredag.

- Å skilte om en halv bydel er ikke gjort i en håndvending, men det er på plass snart såfremt skiltene leveres, sier Dypvik.

Han understreker at forsinkelsen kommer av at leveringstiden var lengre enn først antatt.

Påbud gjelder ikke

Påbudet om å svinge av veien i krysset ved Rosendal kino er dermed ikke trådt i kraft per onsdag. Dypvik minner om at folk til enhver tid må forholde seg til den skiltingen som foreligger.

- Man må følge med på hvilke skilt som står der, så før de nye skiltene er på plass gjelder ikke påbudet.

Politioverbetjent Håvard Tømmervold i Trøndelag politidistrikt informerer om at politiet ikke kommer til å håndheve påbudet før alt av skilting og merking er på plass.

- Dersom det står oppe enkeltskilt som er håndhevbare kan det hende man får forelegg, men vi prøver å vente til alt er klart, påpeker han.

Flere endringer på vei

Foreløpig har fartsgrensen i Innherredsveien blitt redusert til 40 i forbindelse med prøveprosjektet. Dybvik forteller at flere endringer er på vei.

- Vi skal foreta en ombygging av veien, hvor det blant annet vil komme ny veimerking natt til fredag. I tillegg skal busslommene bygges om midlertidig.

Anleggsarbeidet er forventet å være fullført i løpet av en treukersperiode. Målet med miljøgate-prosjektet er å redusere gjennomgående trafikk slik at gata kan gjøres mer attraktiv og tas i bruk av beboerne, og prøveprosjektet har en varighet på seks måneder.

Skiltene som viser at det ikke er lov å kjøre rett fram i dette krysset, vil etter planen være på plass fredag. Foto: Sebastian S. Bjerkvik