Politiet i Trondheim har ikke hatt kapasitet til å starte de tekniske undersøkelsene etter brannen på Kjempeplassen i Ålen. Nå har uvedkommende tatt seg inn i brannruinene. Foto: CHRISTER STENSÅS

– Vi ser stedet som tilstrekkelig sikret, men man kan jo aldri helgardere seg mot innbrudd, sier lensmann i Holtålen, Monica Brækken, til adressa.no.

Lensmannen sier at det er et kjent problem at brannåsteder er et yndet mål for mennesker på jakt etter noe å stjele.

– Allerede på søndag fikk jeg beskjed om at noen hadde tatt seg inn i bygget, forteller Per Håkon Bremnes.

Han eier bygget som huser vertshuset Kjempeplassen som ble totalskadet i brann lørdag forrige uke.

Får ikke gå inn i bygget

Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 10 lørdag formiddag. Mye tyder på at bygget har fått skader for flere millioner kroner.

LES OGSÅ: Millionskader på vertshus

5 dager etter brannen har ikke de tekniske undersøkelsene på stedet begynt. Bremnes har ikke fått lov til å gå inn i bygget før de tekniske undersøkelsene er gjennomført.

– Vi har en plan for både de taktiske og de tekniske undersøkelsene etter brannen, forteller Brækken.

I utgangspunktet skulle teknikere inn i Kjempeplassen i dag, men nå har de tekniske undersøkelsene blitt utsatt.

– Men vi skal få gjennomført etterforskningen ved første anledning, forsikrer lensmannen.

Ulovlig å bryte sperringer

Ifølge Holtålen lensmannskontor er det prioriteringer i forhold til andre saker som gjør at det har tatt såpass mange dager før etterforskningen inne i brannruinene har kommet i gang.

– Jeg skulle gjerne sett at ting hadde blitt gjort litt fortere, sier Bremnes.

Han kan ikke få avklart skadeomfang og erstatning med forsikringsselskapet før politiet er ferdige med undersøkelsene på brannstedet.

Politiet i Holtålen vet ikke hvem som har vært inne i Kjempeplassen, men vet å bryte politiets sperringer risikerer de straff dersom de blir tatt.

Kjempeplassen huset i tillegg til vertshuset et diskotek, en utstilling fra norsk UFO-senter og flere tegninger av Anders Bjørgaard. Mest kjent for tegneserien om Bustenskjold.

Det er usikkert hvor mange av disse tegningene og utstillingene som har overlevd brannen.

Store verdier gikk tapt da serverings- og overnattingsstedet i fjellbygda ble totalskadd i brann lørdag formiddag. Foto: CHRISTER STENSÅS
Foto: Foto: Christer Stensås
Røyk og flammer sto ut fra taket på vertshuset Kjempeplassen på lørdag. Det er uvisst når de tekniske undersøkelsene vil være ferdige og brannårsaken klar. Foto: Foto: Christer Stensås
Noen av tegningene til Anders Bjørgaard ble reddet ut etter brannen. Foto: Foto: RICHARD SAGEN