Den fornærmede 43- åringen som natt til 24. september i fjor ble overfalt og grovt skadet i sin campingvogn i Vuddudalen i Levanger kommune, husker lite og ingenting fra voldsutøvelsen og dagene i for- og etterkant. Fornærmede hevder at han aldri har møtt fire av de sju personene som nå står tiltalt. Under første dag av rettssaken i Inntrøndelag tingrett, forteller fornærmede at han har møtt en av de tiltalte i MC-klubben Outlaws, mens to andre har vært vennskapelige bekjente.

Tiltalt og antatt bakmann

Den åttende siktede, en 45-åring som tidligere var bosatt på den aktuelle adressen i Vuddudalen, er foreløpig ikke tiltalt i saken. Vedkommende hadde i forkant av overfallet beskyldt fornærmede for å ha stjålet en motorsykkel, samt at han beskyldte fornærmede for å ha tatt seg til rette på eiendommen i Vuddudalen. Den siktede 45-åringen deltok ikke selv under overfallet, men er mistenkt for å ha fått de øvrige til å utføre handlingen.

Omfattende hodeskader

Den fornærmede fikk omfattende hodeskader under overfallet. Disse har medført lammelser i venstre arm og fot, og har har store problemer med balanse og språk. Hodeskallen ble så skadet at den måtte bygges opp med såkalt beinsement, noe som gjør at fornærmede er svært sårbar for nye slag eller traumer.

- Det ser ut som om jeg er full når jeg går, sa fornærmede under sin forklaring i retten. Han sliter også med hukommelsestap, søvnproblemer, smerter, depresjoner og generell utslitthet. 43-åringen kan ikke lenger leke med sin sønn på samme måte som før, og trenger hjelp til mange oppgaver i hverdagen.

Tre menn bak voldshandlingene

De sju tiltalte mennene er i alderen 19 til 45 år, og kommer fra Gauldal, Melhus, Vikhammer, Malvik, Stjørdal, Trondheim og Skatval. Tre av mennene er tiltalt for å ha utøvd selve volden. De øvrige fire er tiltalt for å ha medvirket til volden. Samtlige er tiltalt for å ha utøvd vold mot fornærmedes forlovede, som også var til stede i campingvognen, og for å ha forlatt fornærmede i hjelpeløs tilstand. To av de som sitter på tiltalebenken har også hatt ulovlig skytevåpen og ammunisjon oppbevart hjemme. Dette inngår også i tiltalen.

Planla overfallet

Politiets etterforskning viser at fem av de sju tiltalte møttes på en parkeringsplass på Moholt før de kjørte innover mot Innherred i tre biler. Ved Skatval kirke møter de de to siste tiltalte, før de kjører i fire biler til Fættenfjord nederst i Vuddudalen. Her går alle inn i en bil, som tar dem opp til åstedet - en øde liggende enebolig et par kilometer lengre nord i dalen, der fornærmedes campingvogn er plassert.

Vold mot samboeren

Nær samtlige vinduer i campingvognen blir knust under overfallet. Det var blod i senga og opp etter veggene. Fornærmedes forlovede ble slept ut av vogna, og ble tapet og stripset utenfor vogna. De tre mobiltelefonene paret disponerte ble ødelagt, og kastet ut på et jorde. Etter overfallet klarte fornærmedes forlovede å ta seg til nærmeste nabo 300 meter unna. Der fikk hun ringt alarmsentralen. En halvtime senere var ambulanse og politi på plass.