En 28-åring fra Trondheim har slått en 20 år gammel rekord i lengdekast med frisbee.

Den gamle rekorden var på 90 meter, mens Sigrid B. Sandum klarte 97 meter under norgesmesterskapet på Sula i Møre og Romsdal sist helg.

- Det var på tide at den gamle rekorden ble slått. Og det var innmari kult at det var jeg som klarte det, sier hun.

Trener to timer om dagen

Det er ingen profesjonelle frisbeekastere i Norge, men sporten blir mer og mer utbredt. Sandum bruker mye av tiden sin til å trene, ofte opp til to timer med trening hver dag.

- Presisjon og teknikk er viktig, men jeg trener styrke og utholdenhet også. Å holde på med frisbee er mentalt krevende. Om man ikke er godt trent blir det vanskelig å holde mentaliteten oppe.

Sandums sterkeste gren er i utgangspunktet diskgolf. Også her er hun regjerende norgesmester.

- Diskgolf er golf med frisbee. I stedet for køller og baller har vi armer og frisbee, men ellers er det mye av de samme reglene, sier hun.

- EM krasjer med Pstereofestivalen

I tillegg til norgesmestertittel og ny norgesrekord vant Sandum dameklassen i Europatouren som også ble avholdt på Sula i helgen.

I samme konkurranse gikk Trondheim frisbeeklubbs Ståle Stai Hakstad nesten helt til topps, og tok en tredjeplass i Openklassen.

Både Stai Hakstad og Sandum reiser til EM i diskgolf i England i august for å prøve seg på nye rekorder.

-  Det krasjer med Pstereofestivalen. Det er litt krise, men det får bare være. Det er ikke hver dag vi får være med på EM, sier Sandum.