Flere av de som mistet hjemmet sitt i storbrannen på Kattem manglet innboforsikring.

Har du tips om brannen? Kontakt Adresseavisen på webred@adresseavisen.no

Det bekrefter leder av Åsheim borettslag, Johan Sylte.

- Disse personene har mistet alt de eide. For dem er dette selvfølgelig en veldig vanskelig situasjon. Men også de som hadde forsikring, har mistet ting som aldri kan erstattes. Dette er forferdelig tragisk for veldig mange mennesker. Jeg skal nå treffe en beboer som kom hjem fra syden i dag. Leiligheten hennes er fullstendig ødelagt, sier Sylte.

Nylig rehabilitert

Han opplyser at den brannskadde blokka nylig ble rehabilitert for flere titalls millioner kroner.

- Vi ble for kort tid siden ferdig med et rehabiliteringsarbeid som startet i 2010. Både vinduer og vegger er blitt skiftet, og asbest er blitt fjernet. Og ikke før har vi avsluttet jobben, så skjer dette, sier Sylte.

- Hva skjer med blokka nå?

- Det kan være at hele blokka må rives. De delene som ikke er skadet av flammene har fått vannskader. Mesteparten må i alle fall ned, sier Sylte.

Arrangerer møte

Han skal i dag arrangere et møte med beboerne som lørdag ble evakuert til Quality Panorama Hotel på Østre Rosten.

En av dem er Terje Viken (65).

Han forteller at brannen spredde seg svært fort. Selv gikk han ut for å se hva det var som sto på da han hørte brannalarmen.

- Da var hele overetasjen allerede overtent. Brannen spredde seg så hurtig som om bygningen var laget av papir, forteller 65-åringen, som har bodd i leiligheten siden 1988.

Han er veldig glad for at han hadde forsikret leiligheten sin og innboet. Selv fikk han ikke med seg noen eiendeler ut fra leiligheten sin da brannen brøt løs. Også de livsviktige medisinene hans ble igjen inne i leiligheten.

- Men det er en lege på vei hit til hotellet nå. Jeg er avhengig av en rekke hjertemedisiner, så jeg håper han har med alt jeg trenger, sier Viken.

Viken skryter veldig av hvordan beboerne er blitt behandlet av hjelpeapparatet etter den dramatiske hendelsen.

- Det er klart vi er alle oppkavet etter en slik opplevelse. Og da synes jeg for eksempel politiet har vært veldig greie og hjelpsomme.

Terje Viken fikk ikke med seg noen eiendeler ut fra den brennende blokka. Foto: Vegard Eggen
Politiet får ros for sin opptreden på brannstedet. Foto: Jonas Bjørkli