Flere har meldt inn til adressa.no om store endringer i Google Maps sitt kart over Trondheim.

Nå viser nemlig kartet at Romolslia ligger i Trondheim sentrum. Havstein, Nardosletta, Munkvoll, Ilevollen og Fossegrenda har også fått nye plasseringer i byen.

Vet du noe om denne saken? Kontakt oss på webred@adresseavisen.no

- Vi lar bydelene ligge

Det er Byplankontoret som har ansvar for planlegging og utvikling av byens fysiske omgivelser, og i det hele tatt om Trondheim skal forandres.

Men en endring av bydelenes plassering har det hittil aldri vært noen signaler på. For å være på den sikre siden, kontaktet adressa.no Byplankontoret.

- Nei, Romolslia er ikke flyttet til sentrum. Vi lar bydelene bli liggende der de er, sier kommunikasjonsmedarbeider Hans Kringstad til adressa.no.

- Kan være forvirrende

Hva eller hvem som skal være årsaken til endringene er foreløpig ikke kjent, men Byplankontoret har varslet Google og bedt om at feilen rettes opp.

- De fleste som kjenner byen vet at dette er feil, men det er klart at for folk som ikke er kjent kan det være forvirrende, sier Kringstad.

Det «nye» kartet får ikke store konsekvenser. Google Maps sin gratisløsning brukes kun på noen få av kommunens oppgaver. Folk kan se endringene på kartet over prosjektene i Miljøpakken, og på kartoversikten over barnehager.

- Prosjektene i Miljøpakken og markeringene av barnehager er plassert riktig, det er bare bydelene som er stokket om, sier Kringstad.

Det offisielle kartet som Trondheim kommune bruker i de fleste sammenhenger er fortsatt riktig.

Google Norge har ikke et svar på hva som har skjedd i dette tilfellet.

- Vikan ikke med sikkerhet si hva som har skjedd i dette tilfellet. Om man oppdagerfeil i Google Maps kan man trykke på «Rapporter et problem» nederst i høyrehjørne på kartet. Feilen vil da bli rettet opp i løpet av noen arbeidsdager, skriver de i en mail til adressa.no.

Følg adressa.no på Facebook her