Dyrebeskyttelsen i Trondheim merker at dumpingsesongen av kjæledyr har startet for fullt. Onsdagdenne uken fant to jenter to kattunger i en veigrøft på Heimdal.

- Øynene var ekstremt infiserte, vi vet ikke om devil overleve, sier Hege Wensell, leder for Dyrebeskyttelsen i Trondheim.

Gruer seg til fellesferien

Den ene av kattungene er blind, øynene er helt gjenverket.

- Trolig har disse kattungene vært syke lenge. Med hjelp av Melhusdyreklinikk prøver vi  å få berget de, men det er usikkert hvorvidt de klarerdet, sier Wensell.

Hun forklarer at Dyrebeskyttelsen gruer seg hvert eneste årtil fellesferien starter.

- Det er helt forkastelig at eierne ikke tar mer ansvarovenfor dyrene sine. Folk burde tenke nøye igjennom ansvaret de pålegger segfør de anskaffer seg dyr.

Lokalene til Dyrebeskyttelsen er overfylte, og de harlange ventelister.

-  Når folk vet de skal reise på ferie, må de planlegge bedrei forkant, forklarer Wensell.

Hun anbefaler dyreeiere å sette dyrene på pensjonat, ellerhos bekjente. Det er også en stor mangel på fosterfamilier om sommeren.

- De fleste av fosterfamiliene er studenter, og de reiser jo hjem i ferien. Vi har bare kapasitet til å ta imot skadede dyr, derfor er det mange katter som vandrer gatelangs uten noe hjem.

Avslørte dumping

Tidligere denne uken observerte to jenter en mann som dumpetkatten sin i en veigrøft på Heimdal. Jentene noterte ned registreringsnummeretpå bilen, og forholdet blir anmeldt.

- Mannen slengte fra seg katten og en sekk med mat mellomnoen boliger på Heimdal. Vi har nok bevismaterialet som skal bli overlevert tilpolitiet, sier Wensel som legger til at det vil bli umulig for dyredumperen ogbortforklare saken.

Katten er nå tatt hånd om av en privatperson, og skal etterforholdene ha det bra.

- Folk blir allergiske i fellesferien

I følge Wensell ringer det hele tiden inn folk tilDyrebeskyttelsensom trenger hjelp til å kvitte seg med dyrene sine.

- Mange sier de har blitt allergiske, og ikke kan ta vare pådyrene sine lenger. Det er jo ganske pussig at de blir det rett førfellesferien, sier Wensell.

Wensell tror det er mye mørketall på dyr som blir dumpet.

- Vi får også flere henvendelser fraveterinærer som avliver friske dyr, fordi folk ikke vil ha de lenger. Det erveldig trist, avslutter Wensell.

Eieren av denne katten forlot den blind i en veigrøft. Kattungen er 5-6 uker gammel. Foto: Silje Sandøy
Katteeieren ble avslørt da han dumpet denne katten sammen med en sekk med mat i Jarveien på Heimdal. Forholdet vil bli anmeldt til politiet. Foto: Silje Sandøy