Klokka var rundt 02.30 natt til søndag da barsjef Gjøran Stensønes ble vitne til en blid mann som hoppet fra Verftsbrua ved Rica Nidelven.

- Det var en full kar i starten av 20-årene som skulle tøffe seg foran noen damer. Han hoppet i Nidelva, men den kraftige strømmen gjorde at han slet med å komme seg opp, forteller Stensønes til Adressa.no.

- Dårlig trent og beruset

Først sto han inne i baren, men gikk raskt ut for å se hvordan det gikk med våghalsen.

- Jeg ble litt bekymret, jeg visste jo at det ikke er noe plass å komme seg opp. Han var dårlig trent og beruset, og det var bare så vidt at han fikk tak i gelenderet ved vannkanten. Han hadde ikke en sjanse til å dra seg opp på land, sier Stensønes.

Til slutt fikk barsjefen dratt den søkkvåte mannen på land. I sin iver hadde han hoppet med bukse, hettegenser og sko.

- Han mumlet et eller annet om at det var siste gangen han hoppet, sier Stensønes med en latter.

Brua, som på folkemunne blir kalt Blomsterbrua, har nå blitt et yndet sted å gjøre sprelske hopp fra ifølge Stensønes.

- Vi ser stadig vekk at folk hopper fra brua, men da skjer det som regel på andre siden, mot Solsiden. Det har gått sport i hoppe i elva og vi ser stadig folk som bader i helgene. Men det er første gang vi har måttet hente opp noen, sier barsjefen. Mannen som hoppet skal ha vært utslitt da han kom på land, men ellers var han ikke skadd.

- Kan være livsfarlig

Operasjonssentralen ved Sør-Trøndelag politidistrikt er ikke kjent med helgas badetur, men kan fortelle at problemstillingen er kjent fra før av.

- Vi har fått en del meldinger på lignende hendelser. Folk hopper ikke bare fra bruer, men Kanalen og Nidelva er en plass hvor folk bader og ramler uti. Det samme skjer ved bassenget på Solsiden, sier operasjonsleder Gunnar Lillebo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Dersom nødsentralen får varsling om at noen har hoppet eller falt uti, blir brannvesen, politi og ambulanse sendt til stedet.

- Folk har en tendens til å havne i vannet, mer eller mindre frivillig. I slike situasjoner er vi alltid på hugget fordi det er kraftige strømninger i vannet. Det oppstår fort farlige situasjoner og det er heller ingen badetrapper langs Kanalen. Man er avhengig av andre for å komme opp, sier Lillebo. I beruset tilstand er ikke nødvendigvis svømmeegenskapene så gode som man kanskje tror, og du kan bli raskt nedkjølt.

- Dette er scenarioer vi godt kan bli kvitt på loggen vår. Det er greit å ta seg et bad, men gjør det på dertil egnet sted, sier Lillebo ærlig.

Gjøran Stensønes måtte fiske opp den fulle festdeltakeren som bestemte seg for å ta et nattbad. Foto: PRIVAT
Det var ved dette gelenderet ved hotellet Rica Nidelven at mannen klarte å klamre seg fast helt til han fikk hjelp.