Fra fredag morgen klokken 06 må bilister som kjører sørover E6 merke seg at det blir nytt kjøremønster i Rotvollkrysset på E6.

SE VIDEO FRA OMRÅDET ØVERST I ARTIKKELEN

All sørgående trafikk på E6 blir ledet inn mot en ny rundkjøring vest for den eksisterende. Bilene skal ikke lenger kjøre under Rotvollbrua. Rundkjøringen er midlertidig og skal fungere frem til høsten 2013. Nordgående trafikk skal gå som før.

Lavere fartsgrense

Fungerende byggeleder Mattis Myhre sier at det vil bli redusert hastighet gjennom hele anleggsområdet. Til gjengjeld vil begge feltene gjennom Grilstadtunnelen bli åpne. De fleste har nok registrert at ett felt har vært stengt i noen uker.

– Vi ber alle trafikanter vise respekt for skilting slik at farlige situasjoner unngås for både arbeidere og kjørende, sier Myhre.

Nye bruer

Omleggingen skyldes behovet for å frigjøre areal der sørgående trafikk går. Det skal bygges nye bruer og støttemurer, og E6 skal utvides til fire felt. Prosjektet omfatter også ny gang- og sykkelvei som skal føres i egen bru over E6.

Gang- og sykkelveien fra Skovgård i retning byen er midlertidig lagt om via Grilstadvegen. Traseen er en del lengre enn den gamle og kupert. Det har ført til at mange fortsetter å kjøre sykle langs gamle E6.

Myhres håp er at syklistene velger den midlertidige veien når den sterkt trafikkerte rundkjøringen er på plass. Det kan oppstå farlige situasjoner mellom de myke trafikantene og bilene.

– Følg skiltingen, er Myhres oppfordring.

Hele det gigantiske Rotvoll-krysset skal stå ferdig i oktober 2013. Og den delen av E6 Trondheim-Stjørdal som ligger i Trondheim, skal etter planen åpne våren 2014.

Illustrasjon av det nye Rotvollkrysset som står ferdig høsten 2013. Foto: Reinertsen AS