Det er den veldedige organisasjonen Aid in Action som står bak forsøket på å komme i Guinness rekordbok med verdens lengste futsalkamp. Målet er å spille 40 timer i strekk i KVT-hallen på Tiller i Trondheim. Kampen startet klokken 19 fredag og futsal gjennom en hel natt begynner å merkes for spillerne. To spillere har så langt kastet inn håndkleet.

- Ser ut som en ballong

En av dem som måtte gå av banen er initiativtaker bak verdensrekordforsøket, Stian Reinertsen. Han måtte forlate banen med et brudd i ankelen.

- Jeg hadde et brudd fra før som ikke hadde grodd helt. Det ble slått opp igjen da belastningen ble for stor. Ankelen ser ut som en ballong.

Selv om han måtte forlate banen, gir han ikke opp verdensrekordforsøket.

- Jeg støtter de andre. Det er mange som begynner å bli slitne i hodet og kroppen, sier Reinertsen, fast bestemt på at de skal fullføre.

Tøffe dueller

Konkurranseinstinktet er det ikke noe å si på, i alle fall på begynnelsen av kampen, da beina fortsatt hadde krutt.

- Vi startet altfor hardt med tøffe dueller og taklinger. Vi brente nok av litt av kruttet i starten, forteller Vidar Munkvold, som er med på den lange futsalkampen.

Etter den tøffe starten hadde en periode i natt der de begynte å merke kjøret.

- Men vi håper at det holder hele veien inn, sier Munkvold.

Bygger ungdomssenter

Opp mot 100 frivillige skal bidra til rekordforsøket og innsamlingsaksjonen i forkant av og under futsal-kampen. Formålet er å samle inn 150 000 kroner til å bygge et ungdomssenter i Zambia. Aid in Action har hentet Widson Nyirenda fra Zambia for å delta i rekordforsøket. Han kan du møte i videoen til høyre for artikkelen.

De to lagene skal spille i landslagsdrakter fra henholdsvis Zambia og Norge. Lørdag morgen ledet Norge kampen.

Kampen kan du følge live hos Student-tv fra klokken 19.00 fredag kveld. Sendingen starter klokken 18.30.

Kristin Nilsen og Vidar Munkvold skal sette verdensrekord i lengste futsalkamp i helga. Her er de to like før kampen sparkes i gang. Foto: SONDRE MIKAL KNUTSEN