Hvert år opplever nesten 3500 barn under 18 år at en av foreldrene får kreft. Om to uker gir femten år gamle Ruben Bolme Aune ut bok om hvordan det er leve med en kreftsyk mor.

På 30 sider deler han sine innerste tanker fra tiden etter at kreften rammet familien fra Trondheim. Uvissheten, lyspunktene og frykten for å miste mammaen sin.

- Det var vanskelig for meg å prate om sykdommen. Da jeg skrev fikk jeg ut det jeg følte, forklarer Ruben til Adresseavisen.

Se møtet med Ruben og Inger Anne øverst i artikkelen.

Les hele deres historie i dagens utgave av Adresseavisen.

Moren fikk seg en overraskelse da hun leste boka. At sønnen vurderte å avlyse konfirmasjonen sin av frykt for at det ble for tungt for henne, visste hun ikke.

- Det er sterk lesing for en mamma. Jeg er veldig stolt over at Ruben turte å skrive denne boken, sier hun.

Inger Anne fikk diagnosen brystkreft i 2006. Etter operasjon og behandling, ble hun friskmeldt. Men to år senere kom beskjeden om at kreften hadde spredd seg til leveren.

I fjor fikk familien vite at moren hadde fått enda et tilbakefall. Kreften hadde spredt seg til hodet.

- Vi må forberede oss på at det ikke går så bra nå. Jeg har fortalt barna mine at det ikke er sikkert at jeg vil bli like gammel som andre mammaer, forteller firebarnsmoren.

Rubens bok var egentlig et skoleprosjekt fra siste året på ungdomsskolen. Nå blir historien hans publisert i 100 eksemplarer.