En utenlandsk mann ble tirsdag ettermiddag knivstukket i Trondheim sentrum og er fraktet i ambulanse til St. Olavs Hospital.

- Knivstukket i låret

Politiet fikk melding om den dramatiske episoden klokka 15.58.

- Vi fikk meldig om at han var knivstukket i låret og at han befant seg utenfor Dublin pub i Kongens gate, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

- Vi vet ikke skadeomfanget, men et hvert knivstikk er alvorlig, og det er ofte tilfeldigheter som avgjør hvordan det går, sier Berglund.

Den skadde mannen er i 20-årene.

Jakter på navngitt person

Politiet bevæpnet seg og rykket ut til den skadde mannen.

- Mannen som var knivstukket var bevisst og gikk på egne bein inn i ambulansen. Vi har fått et konkret navn på en utenlandsk gjerningsperson og knivstikkingen skal ha skjedd i nærheten av Internasjonal kafé. Fornærmet i saken skal ha sprayet gjerningsmannen med pepperspray, sier Berglund.

Det er store politiressurser i sving som har tatt opp jakten på gjerningspersonen.

- Foreløpig vet vi ikke hva som er bakgrunnen for årsaken. Vår fremste oppgave var å berge liv og få den som var knvistukket til behandling, understreker operasjonslederen.

Politiet har snakket med vitner og konsentrerer seg om å finne et åsted for knivstikkingen.

- Nå jobber vi opp mot en navngitt person som skal stå bak. Jeg kjenner ikke til at det er funnet et gjerningsvåpen, sier han.

- Utgjør ingen risiko for andre

Tirsdag kveld er politiet på leting etter gjerningsmannen.

- Vi sjekker flere steder, men har så langt ikke pågrepet gjerningsmannen. Vår risikovurdering er imidlertid at han ikke utgjør noen fare for andre mennesker, sier operasjonsleder Leif Berglund.

Moderate skader

Mannen som ble knivstukket, er nå innlagt på ortopedisk avdeling ved St. Olavs hospital. Lege Jean Paul Gradner opplyser tirsdag kveld at mannen har moderate skader, at han skal opereres, og at tilstanden er stabil.

Politiet bevæpnet seg i jakten på gjerningsmannen. Foto: Erik Runnman
Knivstikkingen skal ha skjedd i nærheten av Internasjonal kafé i Midtbyen. Foto: JONAS BJØRKLI
Både fornærmet og gjerningsmann skal være menn med utenlandsk bakgrunn. Foto: JONAS BJØRKLI
Politiet rykket ut med store ressurser i forbindelse med to voldspeisoder i Midtbyen. Foto: FRANK LERVIK