- Klokken 00.37 fikk vi melding om at en fotgjenger hadde blitt påkjørt i krysset Olav Tryggvasons gate og Nordre gate, sier innsatsleder Geir Arne Sjøhagen i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

St. Olavs Hospital opplyser at den 20 år gamle mannen som ble påkjørt er alvorlig skadd. Tilstanden hans er stabil og han blir natt til lørdag behandlet på intensivavdelingen.

Snakker med vitner

Mannen lå bevisstløs på bakken da politi og brannvesen kom til stedet. Han fikk behandling av helsepersonell før han ble fraktet til St. Olavs Hospital.

- Vi er ikke sikre på hendelsesforløpet. Vi er i kontakt med føreren og snakker med vitner. Dette vil vi supplere med tekniske undersøkelser på stedet og av bilen, opplyser Sjøhagen tidlig natt til lørdag.

Den 21 år gamle mannen som kjørte bilen fikk førerkortet beslaglagt.

Undersøker bilen

- Vi har ikke mistanke om promille, men det vil rutinemessig bli tatt blodprøve av sjåføren, sier operasjonsleder Randi Fagerholt.

Påkjørselen skapte umiddelbart trafikale problemer i Olav Tryggvasons gate. De mange bussene og bilene som sto i kø fikk slippe forbi etter at bilen ble tauet bort like etter klokken 01.00.

- Bilen ble tauet inn for videre undersøkelser, sier Fagerholt.