- Utestedet hadde nettopp stengt og det sto mange folk utenfor. Venninnen min skulle bare hente jakken sin, og jeg sto og ventet på henne da guttene begynte å snakke til meg.

Gutter i 20-årene

23-åringen beskriver denne torsdagskvelden som en helt vanlig studentkveld, som brått fikk en vond vending da en gjeng på fire-fem gutter tidlig i 20-årene dukket opp.

- Da de hørte at jeg snakket annerledes, med annen uttale og trykk på ordene, begynte de å le og gjorde narr av meg. En av guttene sa slemme ting som såret, før han grep tak i meg og løftet meg opp fra bakken. Deretter slapp han meg rett ned, slik at jeg landet på magen. De andre guttene lo, sier hun.

Eli Anne fikk ingen fysiske skader, men sier at hun kommer til å kjenne på den vonde hendelsen i lang tid fremover.

- Jeg ble veldig lei meg og begynte å gråte. Det var mange folk som sto der, men alt skjedde så fort at det er ikke sikkert de la merke til hendelsen.

- Tente på jakken

Senere, da Eli Anne ble intervjuet av NRK, fikk hun se en overvåkingsvideo som utestedet hadde. Den viste at en av guttene som sto bak henne, gjentatte ganger tente på pelskragen på jakken hennes.

- Jeg så at han slukket ilden, men dette kunne gått riktig ille, dersom det var et syntetisk stoff, sier Eli Anne.

23-åringen har også tidligere opplevd at folk hetser henne fordi hun er same, og kjenner følelsen av å være i mindretall. Men hun har aldri opplevd fysiske angrep.

Eli Anne Nystad går i andre klasse ved førskolelærerutdanningen på Dronning Mauds minne, og forteller at hun har fått veldig mye støtte etter episoden.

- Jeg er ikke redd for å gå ut igjen, og det er mange som sier at de skal følge meg. Men denne type oppførsel må jeg reagere på. Den er ikke akseptabel, og jeg kommer til å anmelde hendelsen.