Natt til sist fredag sto Eli Anne Nystad (23) fra Karasjok og ventet på en venninne utenfor Downtown i Trondheim da hun ble offer for mobberne.

En gjeng på fire-fem gutter tidlig i 20-årene gikk bort til henne, men da de hørte at hun snakket annerledes gjorde de narr av henne.

- En av guttene sa slemme ting som såret, før han grep tak i meg og løftet meg opp fra bakken. Deretter slapp han meg rett ned, slik at jeg landet på magen. De andre guttene lo, sier hun.

Utestedet reagerer

En overvåkningsvideo fra utestedet viser at guttene også forsøkte å tenne på jakka til den samiske 23-åringen.

Se videoen øverst i artikkelen.

-  Dette kunne gått riktig ille, dersom det var et syntetisk stoff, sier Eli Anne. Videoen viser også at en av guttene tar tak i Eli Anne, løfter henne, og slipper henne i bakken.

Daglig leder Emil Olufsen ved Downtown reagerer også på episoden.

- Vi setter svært liten pris på at slikt skjer utenfor vårt utested, sier Olufsen til adressa.no.

Har fått mye støtte

Eli Anne fikk ingen fysiske skader, men sier at hun kommer til å kjenne på den vonde hendelsen i lang tid fremover. Hun vil også anmelde episoden.

- Jeg ble veldig lei meg og begynte å gråte. Det var mange folk som sto der, men alt skjedde så fort at det er ikke sikkert de la merke til hendelsen.

Eli Anne Nystad går i andre klasse ved førskolelærerutdanningen på Dronning Mauds minne, og forteller at hun har fått veldig mye støtte etter episoden.

- Jeg er ikke redd for å gå ut igjen, og det er mange som sier at de skal følge meg. Men denne type oppførsel må jeg reagere på. Den er ikke akseptabel.

- De lo av meg, og én av guttene tente på jakken min, sier Eli Anne Nystad. 23-åringen aksepterer ikke å bli mobbet fordi hun er same og vil anmelde episoden. Foto: Privat