Politiet i Trondheim fikk natt til lørdag melding om to ran i Trondheim. Det ene skal ha skjedd på Øvre Møllenberg, mens det andre skjedde i Saupstadringen.

- På Øvre Møllenberg var det en dame som ble forfulgt av to mørkhudede menn. Hun snakket i telefonen med samboeren sin, og plutselig ble linjen brutt, forteller operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund.

Ble slått

Damen hadde da rukket å si at hun befant seg ved en butikk i området. Det ble raskt sendt politipatruljer til stedet.

- Kvinnen hadde blitt slått i forbindelse med ranet, forteller Aaslund.

Etterforskning førte politpatruljene til asylmottaket på Persaunet. Der ble to personer pågrepet med tyvegodset.

- Vi fant tyvegodset da vi ransakte bopelen til gjerningsmennene. Det er nå beslaglagt, sier Aaslund. Mennene som er født i 1980 og 1981 sitter nå i arresten.

Ifølge Aaslund vil både de pågrepne og den fornærmede bli avhørt i løpet av formiddagen lørdag.

Slått i nesa og panna

Klokken 06.21 lørdag morgen fikk politiet ny melding om ran. Da fra en person i Saupstadringen som hevdet at han hadde blitt frastjålet to av tre mobiltelefoner han hadde på seg.

- Melderen hadde blitt slått hardt på nesen og i panna, forteller Aaslund.

Den fornærmede har beskrevet de tre mennene som mørk i huden med et nord-iransk utseende. De snakket godt norsk, hadde mørk kort hår, og var ikledd skinnjakker.

- Vi har gjort søk i området uten hell foreløpig. Vi fikk melding om ranet ganske seint, men har beskrivelser av gjerningsmennene. Vi vil jobbe med denne saken videre, sier Aaslund.

- Foruroligende

Dette er andre natta på rad at det har blitt meldt om ran i Trondheim. Natt til fredag ble to kvinner frastjålet mobiltelefonene sine på Solsiden. Én av de pågrepne gjerningspersonene fra i natt passer beskrivelsene fra Solsiden.

- Vi syns det er foruroligende, men mye tyder på at to av ranene har sitt utspring fra asylmottaket på Persaunet. Der har vi nå tatt to vi mener er aktive, noe som er svært viktig, sier Aaslund.

Han påpeker at ran alltid vil ha en smitteeffekt så lenge de ikke blir oppklart.

- Derfor er pågripelsene i natt viktig med tanke på det som har skjedd i området i det siste.